Tigari de contrabanda gasite in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, dar si in trenul de calatori

In perioada 12-14 octombrie, in cadrul unor actiuni desfasurate pentru prevenirea contrabandei cu tigari, politistii maramureseni au ridicat, in vederea confiscarii, 296.000 tigarete de contrabanda, transportate ilegal.

In seara zilei de sambata, 13 octombrie, patrula de siguranta publica, formata din lucratori ai Politiei Dragomiresti si ai Sectiei 2 Politie Rurala Bogdan Voda, a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe DJ186 intre Stramtura si Rozavlea.

Conducatorul autoturismului nu a respectat semnalul de oprire si si-a continuat deplasarea pe un drum accidentat unde, dupa aproximativ 5km, a abandonat autoturismul adus in stare de nefunctionare si a fugit.

La fata locului politistii au gasit indicii despre faptul ca in autoturism s-ar gasi o cantitate mare de tigari. Cauza a fost preluata de specialistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice care, duminica dimineata, au efectuat perchezitia autoturismului, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Dragomiresti.

In autoturism au fost gasite 14.410 pachete de tigari provenite din contrabanda, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Autoturismul folosit la savarsirea infractiunii a fost indisponibilizat. Politistii continua cercetarile pentru identificarea participantilor la activitatea infractionala si tragerea acestora la raspundere penala.

Alte 390 de pachete cu tigari de contrabanda au fost descoperite in acest week-end de politisti asupra altor trei persoane.

Pe strada Alexandru Ivasiuc din municipiul Sighetu Marmatiei politistii au oprit pentru control un autoturism care depasise viteza legala in localitate si au descoperit ca soferul transporta 270 pachete cu tigari de contrabanda.

Pe strada Aleea Neptun din municipiul Baia Mare, patrula de siguranta publica din cadrul grupei canine a „mirosit” un barbat care avea asupra sa 100 de pachete de tigari netimbrate in Romania, conform IPJ Maramures.

Si in trenul de calatori, care circula duminica pe ruta Petrova – Viseu de Jos, lucratorii Politiei Transporturi Maramures au identificat un alt tanar care transporta tigari de contrabanda, de provenienta ucraineana.

In toate cazurile politistii au intocmit dosare penale sub aspectul comiterii infractiunii de contrabanda.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1