Peste trei sferturi dintre specialistii IT romani stabiliti in strainatate iau in calcul revenirea in tara

PNL

Peste trei sferturi (77%) dintre specialistii IT romani stabiliti in strainatate iau in calcul revenirea in tara, a declarat miercuri Iulia Cirmaciu, director de resurse umane la DB Global Technology cititand un studiu realizat de companie alaturi de Catalyst Solutions, informeaza AGERPRES.

Potrivit acesteia, 43% dintre cei chestionati se declara foarte putin sau deloc informati cu privire la evolutia sectorului IT din Romania. Dintre cei care nu iau in considerare revenirea in Romania, 40% sunt de parere ca ar fi dificil sa economiseasca bani in tara natala.

“Sectorul IT din Romania are un potential enorm si ofera numeroase oportunitati pentru specialistii in cautarea dezvoltarii profesionale, prin acces la proiecte variate si echipe experimentate aflate in continua extindere. Rezultatele acestui studiu indica atat disponibilitatea profesionistilor romani din strainatate de a reveni in tara, cat si necesitatea de a le oferi informatii complete si de actualitate despre beneficiile pe care le poate avea o cariera in Romania”, a declarat Iulia Cirmaciu.

Conform studiului, atat specialistii romani care ar fi dispusi sa se intoarca in tara, cat si cei care au revenit deja, au enumerat salariul, beneficiile extra salariale si oportunitatile de dezvoltare profesionala printre cele mai importante criterii pe care isi bazeaza decizia. De asemenea, 80% dintre cei care lucreaza in strainatate considera cruciale contextul politic, sistemul de sanatate si cel de educatie.

Desi studiul nu precizeaza in ce orizont de timp iau in calcul IT-stii romani sa se intoarca in tara, Marian Popa, directorul general al companiei, sustine ca acesta este situat intre 2 si 5 ani.

“Estimarile ANIS arata ca, in 2017, industria IT din Romania ajunge la venituri ce depasesc 4 miliarde de euro, iar prognozele indica posibile cresteri anuale de minimum 15% in urmatorii 3-5 ani. Atat segmentul companiilor mari, cat si cel al companiilor de tip start-up sunt in plina efervescenta si ofera proiecte si oportunitati extrem de interesante. Ne asteptam ca in urmatorii ani Romania sa se pozitioneze ferm drept cel mai activ hub de tehnologie din regiune”, a declarat Valerica Dragomir, director executiv Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.

IT Community Relocation Survey a fost realizat de DB Global Technology si Catalyst Solutions, cu participarea a 400 de specialisti IT romani stabiliti in tari precum Olanda, Elvetia, Germania sau Marea Britanie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1