Peste un milion de filipinezi s-au lasat de fumat dupa majorarea accizelor pentru produsele din tutun

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste un milion de filipinezi s-au lasat de fumat dupa ce guvernul filipinez a majorat accizele pentru produsele pe baza de tutun din 2013, a anuntat luni Ministerul Sanatatii, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Mentionand date din ultimul Global Adult Tobacco Survey din Filipine, ministrul sanatatii Paulyn Ubial a afirmat ca numarul fumatorilor din Filipine a scazut in 2015 la 15,9 milioane, de la 17 milioane in 2009.

„Un milion de filipinezi s-au lasat de fumat, cea mai mare scadere pe care am vazut-o in intreaga istorie a statului Filipine, si putem face mai mult pentru a pune capat suferintei cauzate de aceasta epidemie”, a spus Paulyn Ubial.

„Trei din patru fumatori din Flipine vor si ei sa se lase”, a adaugat ea.

Titulara portofoliului sanatatii din guvernul filipinez a pus scaderea numarului de fumatori pe seama cresterii preturilor produselor din tutun din 2013, dupa ce guvernul aproape ca a dublat accizele, a introdus avertismente de sanatate pe pachetele de tigari si a interzis fumatul in locuri publice.

Proportia fumatorilor in randul filipinezilor de peste 15 ani a scazut la 23,8% in 2015, de la 29,7% in 2009, potrivit studiului citat.

„Fumatul in randul femeilor a scazut cu aproape 50%, o dovada ca masurile pentru contracararea fumatului in randul femeilor functioneaza”, a spus ea.

Ministerul Sanatatii a intocmit un ordin executiv care prevede interzicerea fumatului in majoritatea spatiilor publice inchise la nivel national. Presedintele Rodrigo Duterte ar urma sa semneze ordinul in curand, a spus Ubial.

Unele spatii comerciale din Filipine permit inca fumatul in interior, inclusiv barurile, cluburile de noapte si hotelurile.

Cateva orase filipineze, printre care Davao din sudul tarii, in care Duterte a fost primar timp de 22 de ani inainte de a deveni presedinte, au interzis deja fumatul in spatii publice inchise.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2