Peste un sfert dintre posesorii de dispozitive smart nu isi recupereaza fotografiile din vacanta stocate

Reclame home 1
Reclame home 1

Mai mult de un sfert (28%) dintre utilizatorii de dispozitivele inteligente nu isi pot recupera fotografiile imortalizate in vacante daca ar pierde terminalul, reiese dintr-un studiu intocmit de catre specialistii Kaspersky Lab, informeaza AGERPRES.

In acelasi timp, unul din cinci (18%) utilizatori spune ca fotografiile si videoclipurile realizate in calatorii sunt cele mai importante fisiere de pe dispozitivele sale.

Un alt studiu desfasurat de Kaspersky Lab a aratat ca, in medie, 4% dintre oamenii din intreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. In cazul a mai mult de jumatate dintre utilizatori (57%) dispozitivul in cauza era unul Android, in 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop si in 21% dintre cazuri un Apple iPhone. In medie, inlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Cu toate acestea, doar 22% dintre utilizatori apeleaza, in prezent, la o functie sau aplicatie anti-furt pentru a-si proteja dispozitivele.

Potrivit statisticilor Kaspersky Lab, functia Anti-Theft disponibila pentru solutia Kaspersky Internet Security pentru Android este folosita de aproximativ 1,5 ori pe minut si, in medie, 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind pierdute sau furate in fiecare luna. Avand in vedere ca fotografiile din calatorii sunt evaluate de catre utilizatori ca fiind cele mai importante date stocate pe dispozitivele lor, Kaspersky Lab le recomanda acestora sa isi protejeze in mod adecvat dispozitivele. In caz contrar, fotografiile lor pot fi pierdute definitiv.

Rezultatele din primul studiu Kaspersky Lab au fost calculate pe baza numarului de comenzi din functia Anti-Theft trimise de catre utilizatorii Kaspersky Internet Security pentru Android, in perioada 13 iunie – 12 iulie 2018.

Totodata, cel de-al doilea studiu citat, a fost realizat online de Kaspersky Lab si B2B International in ianuarie 2018, pe un esantion de 17.418 de utilizatori din 31 de tari. Datele au fost ponderate pentru a fi reprezentative si coerente la nivel global, si nu includ rezultate cu privire la China.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole