Petitie – 1 milion de semnaturi in Europa impotriva cresterii animalelor in custi

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un milion de persoane au semnat o initiativa cetateneasca europeana (ICE) impotriva cresterii animalelor in custi si pentru bunastarea animalelor de ferma, cu scopul de “a constrange Europa sa se pronunte” asupra acestor chestiuni, au anuntat luni reprezentantii ONG-ului Compassion in World Farming (CIWF), citati de AFP, informeaza AGERPRES.

Petitia a fost lansata in septembrie 2018 de peste 170 de organizatii care militeaza pentru apararea animalelor, a mediului si a consumatorilor europeni.

Pentru ca o initiativa cetateneasca europeana de acest tip sa isi atinga obiectivul, obligand Comisia Europeana sa reactioneze si sa declanseze o audiere in Parlamentul European, trebuie stranse 1 milion de semnaturi pe durata unui an si in cel putin sapte tari din UE.

ONG-urile si-au fixat obiectivul “de a depasi 1,2 milioane de semnaturi” pana in septembrie, deoarece “numeroase semnaturi vor fi cu siguranta invalidate in urma verificarii de autoritatile competente a fiecarei semnaturi” (dubluri, greseli de ortografie, CNP copiat eronat etc.), a declarat Claire Hincelin, reprezentanta a CIWF.

Semnaturile au fost primite din toate tarile membre in UE, cu exceptia Marii Britanii. Germania si Olanda au furnizat cele mai multe semnaturi (327.707, respectiv 117.240), urmate de Spania (78.751), Italia (66.212) si Franta (53.406).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *