Petitie catre procurorul general in cazul padurarului ucis in Maramures. Peste 16.500 de persoane cer o ancheta impartiala

PNL

Cazul padurarului Liviu Pop, ucis saptamana trecuta in Maramures, a socat intreaga tara. Pe internet a aparut o petitie in care i se cere procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu (foto), o ancheta impartiala in acest caz.

Printre altele, semnatarii petitiei solicita mutarea anchetei penale la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pana la aceasta ora (marti, 22 octombrie, ora 16.30), 16.259 de persoane au semnat petitia.

“Semnatarii acestei petitii va solicita sa dispuneti mutarea anchetei penale, in cazul mortii padurarului Liviu Pop, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acest moment al anchetei, procurorii de la parchetul Maramures au avansat ipoteza ca padurarul s-ar fi „auto-impuscat”, din greseala. (…) Va cerem sa interveniti pentru ca ancheta sa fie preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si derulata de procurori impartiali.

De ce este important? Inca un padurar a fost ucis. Este al treilea silvicultor care devine, in ultima luna, victima a gruparilor criminale ce actioneaza in domeniul forestier. In ultimii ani, peste 600 de silvicultori au fost agresati, 6 dintre ei au murit.

Aceste cifre arata amploarea tragica a unui fenomen scapat de sub control de catre autoritati. Viata celor ce pazesc padurea este permanent pusa in pericol. Cercetarile ce urmeaza actelor de violenta sunt superficiale si ii protejeaza pe infractori.

Exemplu cel mai recent este al anchetei in cazul padurarului Liviu Pop, tata a trei copii, gasit impuscat si aruncat intr-o rapa (…).

Este important sa punem presiune pe autoritati inainte ca emotia creata de aceasta moarte tragica sa dispara. Este necesar ca ancheta sa fie facuta de procurori impartiali”, se precizeaza in petitie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1