INEDIT: Petitie online pentru sustinerea ministrului Educatiei, maramureseanul Liviu Marian Pop

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In pragul formarii noului Guvern, mai multi profesori din tara au initiat o PETITIE ONLINE, care are in vedere sustinerea actualului ministru al Educatiei, maramureseanul Liviu Marian Pop, pentru mentinerea in functie. In a-si argumenta initiativa, acestia precizeaza ca in doar sase luni la sefia ministerului, Pop a venit cu o serie de masuri menite a schimba fundmental sistemul educational din Romania:

 • este singurul ministru care a avut curajul sa infrunte mafia manualelor scolare si a construit proiectul Editurii Didactice si Pedagogice, ca institutie de interes national;
 • e singurul ministru care a reglementat faptul ca discriminarea minoritatilor nationale si pe criterii religioase sa inceteze;
 • a dublat numarul de clase pentru invatamant dual;
 • a implementat Legea Manualului Scolar ca bun de interes public;
 • a implementat proiectul privind formarea a 55 mii cadre didactice;
 • a contribuit decisiv la reavitalizarea Centrelor de Excelenta;
 • a cooptat administratiile locale pentru finalizarea investitiilor din unitatile scolare si constructia a 2.500 de crese si gradinite;
 • a elaborat Proiectul Legii Educatiei Nationale, pe care Guvernul il va inainta Parlamentului, in septembrie, 2018.

Cei care doresc sa il sustina pe Liviu Marian Pop pot sa o faca prin accesarea ACESTUI LINK. Sunt contorizate si semnaturile anonime.

ZiarMM

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. Pop Florin

  E mare taraboi ca se vor comasa multe scoli,dar maramuresenii uita ca subdezvoltarea economica si saracia au determinat populatia sa emigreze cu coconi cu tot.Degeaba ne spune primarul ca e bine si el e impotriva reorganizarii daca profesorii isi pierd obictul muncii datorita natalitatatii scazute si migratiei masive a baimarenilor.Bugetarii au crezut ca va tine la nesfarsit prosteala asta cu Baia Mare 150 000 de locuitori,dar uita ca daca ne numaram bine nu trecem de 100 000 din care o mare majoritate a populatiei e imbatranita, formata din pensionari care la randul lor vor iesi din sistem.Deci ca primar sa te dai cu c**ul de pamant ca tu esti gica contra cand nu ai miscat un deget pentru dezvoltarea economica a orasului,tine deja de prosteala.Intrebarea mea e pentru cine se construieste atata cand mii de case si apartamente o sa ramana goale dupa ce proprietarii o sa moara ,iar copiii lor sunt peste tot,mai putin in Baia Mare.

  Reply
 2. Claudiu

  Nu cred ca vina ii apartine in totalitate lui Chereches, aceasta migratie este una normala, mai ales ca orasul Baia Mare a fost crescut artificial de Ceausescu. Studiati un pic istoria si uitativa cum arata Baia Mare acum 60-70 de ani, nu era decat un amarat de Centru Vechi, 98% din populatia actualului oras este de unde vreti voi dar nu din Baia Mare. Baia Mare mai este si a fost o pepiniera care a produs studenti pentru orasele universitare, Cluj, Timisoara, Iasi, Bucuresti. Doar ca acuma se cam termina migratia, satele si comunele din Maramures sunt inbatranite si ele si nu mai produc tineri care sa se mute in maretul oras Baia Mare. Prin urmare orasul Baia Mare in urmatori 20 de ani o sa ramana cu 50-60% din actuala populatie, iar deaci declinul va fi mult mai acelarat.

  Nimeni nu cred ca isi doreste sa traiasca intr-un oras pe jumatate parasit. In concluzie orasul este un oras mort, pe an ce trece se va resimti depopularea lui. Iar capitala tineretului ii ceea mai buna gluma, orasul care nu tare mai are tineret, doar daca nu se refera la pustani de 12-18 ani care abea asteapta sa il paraseasca, ar trebui sa se numeasca Baia Mare oras capitala a copilului. Sunt prea multe lipsuri, si este cam tarziu sa resurcitezi un orasul precum Baia Mare. In primul rand lipsesc universitatile, nu ai universitate cat de cat de renume, nu ai studenti, decat tot de pe la sate, sa faca si ei o facultate, nu conteaza ca esti vanzator sau florareasa cu facultate, de aici a inceput principala problema, un oras nu poate inflori cu pensionari. In proportie de 90% dintre elevi plecati la facultati in alte orase nici nu vor sa auda sa se intoarca in natalul oras, iar cei 10% nu au reusit sa se adapteze, comoditate, batuti in cap. Chiar daca ar fi locuri de munca, parc industrial la care toata lumea viseaza, …, tot degeaba, lipseste ceva, viata sociala pe care Baia Mare nu o poate oferi din cauza ca lipsesc tineri. Te intorci acasa in natalul oras iar dupa 2 zile te apuca depresia, un oras extrem de gri mai ales in periada sarbatorilor de iarna, oameni putini, majoritatea batranei, umblind suparati pe strada, cativa caini care si aia abea mai latra, vrei sa iesi in oras, nu ai unde, iar pe ora 22-24 te anunta ca se inchide barul, asta daca ai iesit in centrul vechi, ca in rest nu tare a mai ramas mare lucru.

  Ce tanar ar vrea sa lucreze sau sa stea intr-un local in care media de varsata este peste el cu 20 de ani?
  Ce tanar care a facut facultatea in alt oras universitar siar dori sa se intoarca acasa, Baia Mare si sa lucreze la fabrica de volane sau in vitorul parc industrial pe salar minim pe economie?
  Care tanar este dispus sa se isi sacrifice viata doar de dragul, frumosul, maretul, prea puternicul oras Baia Mare pentru 1500 de lei, cand poate sta linistit la Timisoara, Bucuresti, Cluj, … pe salar dublu?
  ….

  Vitorul orasului este similar cu cel de la Herculane, doar ca mai dureaza cativa zecii de ani pana se ajunge acolo.

  Reply
 3. Danny

  Sa fim mai realisti in ceea ce il priveate pe domnul Pop.In cazul dumnealui, patriotismul local nu are relevanta,deoarece este un politician cu o prestatie slaba.Inainte de toate nu se exprima corect in limba romana,face greseli elementare de gramatica si vocabula,rceea ce este inadmisibil pentru un ministru al Educatiei ,implicit pentru un membru al guvernului si mai cu seama pentru un cadru didactic,care trebuie sa fie un exemplu pentru societate,pentru invatamantul romanesc.
  Consider ca in PSD mai sunt cadre didactice,chiar din Maramures ,daca se insista pe acest aspect,care ar putea face fata exigentelor specifice domeniului educational.
  Desigur ca se doreste sa avem o reprezentare substantiala la nivel guvernamental,dar aceasta nu trebuie facuta in detrimentul competentei profesionale,administrative,a profilului moral si etic pe care il reclama calitatea de membru al guvernului. Pornind de la aceste aspecte de ordin principial ,consider petitia on -line pentru sustinerea domnului Liviu Pop ,un demers fortat, partinic,dublat de un patriotism nefondat, in detrimentul calitatii si progresului in actul de guvernare,cu o reprezentare minimala,sub standardele europene a sistemului de invatamant,in conditiile in care Romania are nevoie dede oameni instruiti si in special educati.Educatia inseamna competenta si valoare,iar lipsa acestora atrag dupa sine esecul si ineficienta guvernarii.

  Reply
 4. mmm

  pe bune, este cineva atat de retard incat sa-l sustina pe … asta ??? jur ca suntem o natie de idioti … ne meritam soarta

  Reply
 5. P.T.

  Ce gluma buna! Cica ‘”mai multi profesori din tara au initiat o PETITIE ONLINE, care are in vedere sustinerea actualului ministru al Educatiei”. E foarte evident ca initiatorul acestei petitii este chiar viitorul mazilit ministru. Dar faptul ca se agata de functia asta, dovedeste ca, pe langa faptul ca e … incompetent, mai e si avid de putere, exact ca tizul sau Liviu Dragnea, sef al penalilor pesedisti.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2