septembrie 19, 2021

Petre Daea: Am luat fonduri europene de peste 5,5 miliarde de euro intr-un an si jumatate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania a luat peste 5,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeana intr-un an si jumatate, bani europeni care se duc in agricultura si sunt deja in tara, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3, informeaza AGERPRES.

“Am luat fonduri europene de peste 5,5 miliarde de euro intr-un an si jumatate. Ii luam pe toti, pentru ca sunt banii romanilor si suntem in stare sa facem acest lucru, iar aceasta datorita faptului ca au inteles toti ce trebuie sa realizam in acest domeniu si s-au depus cererile la timp”, a spus Daea.

Acesta a precizat ca banii europeni se duc in agricultura pentru sustinerea fermierilor, dar si in proiecte specifice zonei rurale.

“Banii europeni se duc in agricultura, in sustinerea fermierilor pe unitatea de suprafata, pentru platile directe pe suprafata pentru a echilibra economic si a tine intr-un echilibru financiar fermierul si evident in proiecte si programe specifice zonei rurale, in drumuri de tarlale, in investitii in zootehnie si in irigatii. Am fost ieri la Haret (Vrancea) unde este o plantatie a unei societati comerciale cu profil agricol. Aceasta are 63 de hectare de plantatii exceptionale cu cires, cu nuc si afin. Sunt la cel mai inalt nivel din punct de vedere tehnic, sustinuta tehnologic foarte bine, prinsa intr-o gandire foarte sanatoasa din punct de vedere al profesiei”, a subliniat Daea.

La mijlocul lunii mai, seful MADR spunea ca Romania a primit in acest an rambursari de la Uniunea Europeana de 1,847 de miliarde de euro, iar alte 400 de milioane de euro urmeaza sa vina in urma solicitarilor depuse. Anul trecut, Romania a atras de la UE circa 3,3 miliarde de euro pentru agricultura si dezvoltare rurala, iar targetul pentru 2018 din PNDR 2020 este de 4,1 miliarde de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2