Petre Daea: Romania e una dintre tarile cu cele mai curate culturi, numarul de tratamente e redus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania este una dintre tarile care are cele mai curate culturi, dat fiind faptul ca numarul de tratamente este redus, iar cantitatea de substante ce se aplica se face intr-o doza moderata, a declarat, joi, la Targoviste, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, informeaza AGERPRES.

”Romania este, din fericire, una dintre tarile care are cele mai curate culturi, dat fiind faptul ca numarul de tratamente este redus, iar cantitatea de substante care se aplica se face intr-o doza moderata, pe baza avertizarilor si controlului pe care il fac specialistii in teren. Aici in zona asta unde e consacrata pomicultura. Avem, pe de o parte specialisti foarte buni, pe de alta parte fermieri destoinici si merita sa ne uitam la aceste produse si sa le si consumam. Ele au insa unele defecte, merele romanesti, pentru ca nu avem spatii de depozitare, ele sunt tinute, si e firesc asta, pana la supracoacere in pom. Un fruct care nu e colorat uniform denota faptul ca a fost luat mai devreme din pom si nu si-a definit maturitatea pe deplin, iar gustul este afectat”, a spus Daea.

Ministrul a adaugat ca fructele si legumele sunt tratate corespunzator contra daunatorilor, fara a se face excese.

”Se folosesc si in Romania substante pentru a face tratamentele cuvenite, eu am spus-o de fiecare data si o spun si aici, din agricultura mananca toti: si furnica, si daunatorul … Ati vazut vreun gandac de Colorado mancand asfalt sau altceva? Mananca frunza de cartof si tulpina, chiar si tulpina subterana. Si atunci trebuie sa aplici tratamente pentru a combate acesti daunatori pentru ca ia productia din mana omului. Atunci intervin producatorii, dar intervin ponderat, in doze mici, prin avertizari foarte clare. Noi avem o institutie a statului care se ocupa de aceste lucruri, care piloteaza foarte bine din punct de vedere acest tratament, acest sistem de combatere a bolilor si daunatorilor”, a afirmat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a fost prezent, joi, la Targoviste, unde a mers in Piata 1 Mai si a discutat cu producatorii agricoli.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2