Petre Daea: Vrem sa introducem in Planul National de Irigare peste un milion de hectare de teren agricol

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si-a propus sa introduca in Planul National de Irigare inca 1,5 milioane de hectare de teren agricol, pe langa cele 2 milioane care vor fi irigate pana in 2020, a declarat, marti, ministrul Petre Daea, care s-a aflat intr-o vizita de lucru in judetul Covasna, informeaza AGERPRES.

Potrivit acestuia, lucrarile de reabilitare si modernizare a celor 56 de statii de irigat incepute in urma cu aproape trei ani, care vor acoperi cele aproape 2 milioane de hectare, se apropie de finalizare, la ora actuala fiind irigabile 1,4 milioane de hectare de teren agricol.

“Dupa cum se stie, ne-am propus sa irigam pana la sfarsitul anului 2020 doua milioane de hectare. In aceasta suprafata intra si Covasna, un judet mic, dar care are posibilitati mari (…) Nu mai avem mult pana la 2 milioane de hectare, am ajuns la 1,4 milioane de hectare.

Programul se va realiza. In agricultura toate programele pe care ni le-am stabilit prin programul de guvernare sunt realizate, iar in sistemul de irigatii este chiar o situatie mai buna, pentru ca avem obiective de investitii care sunt mai repede finalizate, sunt investitii care s-au finalizat cu un an mai devreme. Avem perspective frumoase si pentru celelalte investitii, astfel incat sa putem sa ajungem la obiectivul final pe care l-am exprimat si pe care il stiti, de a iriga doua milioane de hectare de teren in Romania (…) Ne-am propus ca in etapa urmatoare, si lucram din acest punct de vedere, sa introducem in Planul National de Irigatii, din 2020 incolo, inca un milion si ceva, aproape un milion si jumatate de hectare”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Petre Daea.

Acesta a mai spus ca printre proiectele de importanta majora pentru agricultura romaneasca se numara canalul de irigatii Siret-Baragan .

“Anul viitor vom fi in situatia de a lucra efectiv la canalul Siret-Baragan, pentru a duce la finalizare aceasta lucrare extrem de importanta la nivelul tarii si foarte valoroasa pentru fermieri”, a mai spus Petre Daea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *