Petre Roman, la iesirea de la Parchetul General: Am constiinta perfect curata

PNL

Fostul premier Petre Roman, care a fost citat joi la Parchetul General in dosarul “Revolutiei”, a declarat ca are constiinta perfect curata, informeaza AGERPRES.

Procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale in cazul fostului premier Petre Roman, sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii, in dosarul ”Revolutiei”.

“Sigur ca am constiinta perfect curata. Un om care era gata sa isi dea viata acolo si cu o cariera cat se poate de cinstita, eu as fi vrut macar o picatura de sange sa curga?”, a declarat Roman, la iesirea de la Parchet.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza acuzatiile care i se aduc, el a spus: “Resping, la fel cum am facut-o si pana acum, in modul cel mai categoric si foarte simplu – oricine poate evalua, adica in seara lui 21 spre 22 decembrie sus la baricada se trage asupra noastra. Din cei 81 care ne aflam sunt masacrati 39. Eu scap cu viata, Dumnezeu ma tine in viata, ca nu pot sa gasesc alta explicatie, si dupa 24 de ore as face parte dintr-un grup care comploteaza, care se formeaza cu scopul de a fi ucisi sute de romani pentru ca sa preia puterea? Pai e absurd, e grotesc”.

De asemenea, intrebat daca el a luat vreo decizie, Roman a negat. “Niciun fel de decizie, dar grupul ala nu exista, eu nu stiu sa fi facut parte vreodata dintr-un grup”, a sustinut el.

Petre Roman a povestit ca CFSN a fost un organism care s-a constituit ad-hoc.

“Erau acolo, ati vazut, si Doina Cornea si Andrei Plesu si Ana Blandiana si multi altii. Au avut vreo legatura cu treaba asta? Nu. Prima data cand se constituie CFSN este in 27 decembrie. Mai departe, pana in decembrie 1989, am fost 20 de ani profesor universitar la Politehnica, am depus o munca de cercetare stiintifica la inalt nivel, nu am facut parte din niciun fel de organizatie a PCR (…) si dintr-o data eu visez la nu stiu ce putere politica. E absurd, e grotesc, nu se poate asa ceva”, a declarat Roman.

Potrivit fostului premier “trebuie lamurite ordinele militare, pentru ca toate au fost ordine militare”. “Cine le-a dat? Cine le-a transmis? Cine le-a executat? (…) Nu era niciun fel de grup, puterea nu fusese preluata de nimeni, (…) prima data cand am intr-adevar putere e in 27 decembrie, cand, in prima sedinta a CFSN, din toti membrii CFSN, eu sunt numit prim-ministru. Punct”, a spus Roman.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1