Petrescu: Tinta noastra este sa ajungem la o crestere economica de 5-6%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Romania poate ajunge la o crestere economica anuala de 5 – 6%, pe termen mediu, necesara pentru a atinge nivelul de dezvoltare al tarilor vest-europene, cu conditia sa actioneze in continuare pentru mentinerea disciplinei fiscale, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, in cadrul Summit-ului Uniunii Europene pentru Europa de Sud Est, organizat de The Economist, transmite Agerpres.

“Tinta noastra este sa avem o crestere economica, pe termen mediu, de 5% — 6% in fiecare an. Avem nevoie de aceasta crestere pentru a prinde din urma restul Europei si cred ca, daca vom continua sa adoptam masuri care incurajeaza mediul de afaceri si duc la mentinerea disciplinei fiscale, vom atinge acest obiectiv”, a explicat Ministrul Finantelor.

Ea a precizat ca, in aceasta perioada, economiile din Sudul Europei pot creste, desi previziunile in ceea ce priveste evolutia economica la nivel mondial si european sunt in scadere.

“Sudul Europei poate sa creasca, in ciuda previziunilor de scadere economica din euro-zona si cred ca, in acest punct, trebuie sa acceleram motorul cresterii in regiune. Pentru Romania, estimarile de crestere pentru 2014 au fost imbunatatite (de catre Fondul Monetar International — n.r.) de la 2,2% in primavara acestui an, la 2,4% in aceasta toamna. Nu s-a intamplat din greseala sau prin noroc. A fost rezultatul unor masuri concrete adoptate pentru a obtine o crestere economica pe termen mediu si lung”, a explicat Ioana Petrescu.

Ea a amintit si faptul ca, in acest an, Romania a stabilit ca tinta incadrarea intr-un deficit bugetar de 2,2%, in timp ce deficitul structural trebuie sa fie de maximum 1,7% din PIB.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *