Peugeot 3008, desemnata masina europeana a anului

Modelul 3008, 4×4 urban al constructorului francez Peugeot, a primit luni titlul de “Car of the Year”, masina europeana a anului, in ajunul deschiderii pentru presa a celei de-a 87-a editii a Salonului auto de la Geneva care se desfasoara in perioada 9 – 19 martie, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Este o veste buna pentru PSA, care regrupeaza marcile Peugeot, Citroen si DS.

Modelul 3008 ii urmeaza astfel lui Astra Opel, care a castigat acest premiu in 2016, unul dintre cele mai prestigioase ale industriei auto europene.

Peugeot 3008 devine astfel primul SUV care primeste aceasta distinctie, fapt ce ilustreaza o evolutie a gusturilor. Modelele 4×4 urbane si alte tipuri de “crossover” reprezinta acum aproape 30% din piata europeana.

“Suntem, inainte de toate, mandri. Este intr-adevar un moment formidabil pentru noi. Obisnuiesc sa spun ca la Peugeot ca am ajuns din iad in paradis”, a declarat directorul general al marcii, Jean-Philippe Imparato, la primirea premiului.

“Amintiti-va de 2012, cand grupul PSA a avut o pierdere de 5 miliarde de euro”, a spus Imparato. “In 2012, ne-am spus ca nu se va mai intampla niciodata (…) Am decis sa investim in acest produs, ne-am promis sa revenim, si iata-ne din nou aici”, a subliniat el.

Peugeot 3008, ales de un juriu format din 58 de jurnalisti de profil din Europa, a devansat modelul Alfa Romeo Giulia. S-au mai aflat in cursa pentru castigarea premiului Citroen C3, Mercedes Classe E, Nissan Micra, Toyota C-HR si Volvo S90/V90.

Celebra marca a leului a fost deja premiata in 2014 pentru modelul sau 308. Premiul pentru masina anului este decernat din 1964.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1