Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor împotriva coronavirusului poate fi stocat timp de două săptămâni la temperaturi mai ridicate, de -15/-20 de grade Celsius

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cele două companii au anunțat astăzi că serul rămâne stabil și când este transportat la temperaturi de -15, -20 de grade Celsius, nu numai la -60, -80 de grade. Laboratoarele au anunțat că au colectat o serie de date care atestă acest fapt și pe care le vor trimite spre examinarea Administrației americane de Alimente și Medicamente (FDA), precizează biziday.

În cazul în care FDA va certifica acest fapt, dozele vor putea fi păstrate și la temperaturi mai mici, care pot fi asigurate de frigiderele specifice farmaciilor.

Vaccinul Pfizer a fost primul care a primit avizul UE pentru a fi administrat populației, însă tocmai temperatura scăzută la care este nevoie să fie păstrat a prezentat un impediment în distribuția și folosirea sa. Conform dispozițiilor de la momentul aprobării (21 decembrie 2020), acesta trebuie păstrat la temperaturi de până la -80 de grade, timp de aproape 6 luni și la temperatura frigiderelor până la cinci zile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *