Phenianul afirma ca noua racheta pune intreg continentul american in raza sa de actiune

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Nord a afirmat miercuri ca si-a indeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, dupa ce a testat cu succes o noua racheta intercontinentala care pune in raza sa de actiune „intreg continentul american”, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Dupa ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat „cu mandrie ca, in cele din urma, am ajuns sa ne indeplinim marea noastra misiune istorica, realizarea unei forte nucleare de stat”, potrivit agentiei oficiale KCNA.

Tirul a atras critici aspre din partea comunitatii internationale. Secretarul american al Apararii, Jim Mattis, a vorbit despre un progres care reprezinta „o amenintare in intreaga lume”.

A fost primul tir balistic efectuat de Coreea de Nord de la 15 septembrie. El a spulberat sperantele ca armistitiul respectat intre timp de Phenian a avut ca obiectiv sa deschida usa unei solutii negociate la criza provocata de programul sau nuclear si cel balistic.

„Sistemul de arme de tip ICBM Hwasong-15 este o racheta intercontinentala echipata cu o ogiva grea extrem de mare capabila sa loveasca intreg continentul american”, a afirmat KCNA.

Dezvoltarea acestui armament va proteja Coreea de Nord de „politica de santaj si amenintare nucleara a imperialistilor americani”, a adaugat agentia de presa.

Coreea de Nord mai trebuie sa demonstreze ca stapaneste tehnologia de intrare a ogivelor in atmosfera din spatiu. Specialistii considera insa ca Phenianul este pe punctul de a dezvolta o capacitate operationala de lovitura intercontinentala, reaminteste AFP.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2