septembrie 19, 2021

Phenianul ameninta ca va reveni la politica de dezvoltare a arsenalului sau nuclear

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Nord a avertizat Washingtonul ca are in vedere ‘in mod serios’ revenirea la strategia sa politica de dezvoltare a arsenalului nuclear daca sanctiunile economice impuse asupra Phenianului nu sunt ridicate, transmite duminica AFP, informeaza AGERPRES.

Timp de mai multi ani, Coreea de Nord a dus asa-numita politica ‘byungjin’ – de dezvoltare simultana a capacitatilor sale nucleare si a economiei sale. In luna aprilie, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anuntat ca tara sa se va concentra ‘pe constructia economica socialista’.

Intr-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat ca Phenianul ar putea reveni la politica ‘byungjin’ daca Statele Unite nu isi schimba atitudinea in materie de sanctiuni.

”Cuvantul ‘byungjin’ si-ar putea reface aparitia si ar putea fi avuta in vedere in mod serios o schimbare de politica”, releva comunicatul publicat vineri seara de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA.

In timpul summitului istoric cu presedintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat ca doreste denuclearizarea tarii sale, dar in ultimele luni s-au inregistrat foarte putine progrese in aceasta directie.

Washingtonul refuza sa ridice sanctiunile impuse Coreii de Nord intrucat aceasta nu a procedat la o ‘denuclearizare finala si verificabila integral’.

In ceea ce-l priveste, Phenianul a condamnat ‘metodele de gangster’ ale americanilor, acuzati ca cer dezarmarea unilaterala a nord-coreenilor fara a face insa concesii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2