Phenianul ameninta Washingtonul cu represalii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

kim jong unCoreea de Nord a amenintat duminica cu represalii Casa Alba si alte obiective americane in cazul in care Washingtonul ar sanctiona Phenianul pentru atacul cibernetic impotriva celor de la Sony Pictures, relateaza AFP citata de Agerpres.

Comisia Nationala de Aparare nord-coreeana (NDC) a dezmintit inca o data ca ar avea vreo legatura cu acest atac, ce a determinat compania sa anuleze lansarea prevazuta pentru ziua de Craciun a peliculei ‘The Interview’, o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l ucide pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca regimul comunist a orchestrat operatiunea, ce a devastat sistemul informatic al companiei Sony Pictures. ‘Vom raspunde pe masura si vom raspunde la un moment, intr-un loc si un mod pe care le vom alege’, a avertizat liderul de la Casa Alba in cursul unei conferinte de presa.

NDC, citata de agentia de presa oficiala nord-coreeana, a replicat ca armata si populatia din Coreea de Nord sunt ‘pregatite pentru o confruntare cu Statele Unite ale Americii, in toate spatiile de conflict, inclusiv in spatiul razboiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele’. ‘Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Alba, Pentagonul si continentul american, fosa septica a terorismului, si va depasi cu mult ‘contraatacul simetric’ anuntat de Obama’, a precizat aceeasi sursa.

Coreea de Nord, care nu este straina de practica amenintarilor dure lansate la adresa SUA, a acuzat administratia Obama ca a fost ‘implicata profund’ in realizarea peliculei catalogate drept ‘aroganta culturala absurda’ de presa chineza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2