Phenianul critica declaratiile consilierului pe probleme de securitate nationala din SUA referitoare la Coreea de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O inalta functionara nord-coreeana a avertizat sambata ca “nu poate iesi nimic bun” in conditiile in care consilierul pe probleme de securitate nationala din SUA, John Bolton, va mai face declaratii de tipul celor pe care le-a facut recent despre Phenian, in care a pus la indoiala denuclearizarea nord-coreeana, informeaza EFE, transmite AGERPRES.

Choe Son-hui, prim-viceprim-ministru pentru relatii externe al regimului nord-coreean, s-a referit la un interviu acordat de Bolton publicatiei Bloomberg in care a declarat ca SUA nu vad “semnale reale” conform carora Phenianul doreste sa renunte la arsenalul sau nuclear.

“Nu ne-am asteptat niciodata ca Bolton sa faca declaratii rezonabile”, a admis Choe, care se ocupa de relatiile cu SUA in cadrul MAE nord-coreean si care a fost citata de agentia de presa nord-coreeana KCNA. Insa, dat fiind ca Bolton este “cel mai important consilier de securitate nationala al Casei Albe”, ar trebui sa tina cont de “contextul discutiilor care au loc intre inalti functionari din cele doua tari pentru organizarea unui al treilea summit” intre liderul nord-coreean Kim Jong Un si presedintele american Donald Trump, a adaugat Choe. “Nimic bun nu poate iesi daca el va continua sa vorbeasca in acest mod in viitor”, a insistat inaltul oficial nord-coreean.

Nu este pentru prima oara cand Coreea de Nord formuleaza critici la adresa lui Bolton, insa avertismentul vine la doua zile dupa ce Phenianul a cerut Washingtonului sa-l inlocuiasca pe secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, din calitatea pe care o are, de interlocutor al regimului Kim.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2