Pianul lui Elvis si toba folosita de Beatles in concertele din SUA, scoase la vanzare

PNL

elvis pianPianul acoperit cu foita de aur al lui Elvis si membrana din piele naturala a tobei folosita de Beatles la prima lor vizita in SUA vor fi scoase la vanzare prin licitatie la Los Angeles in noiembrie, fiind estimate la cel putin 500.000 de dolari fiecare, relateaza AFP citata de Agerpres.

Pianul expus in prezent la muzeul din Nashville (Tennessee) a fost cumparat de Elvis, in 1955, pentru mama lui si era original din lemn de nuc. Dupa moartea mamei lui Elvis, sotia acestuia, Priscilla, a cerut sa fie acoperit cu foita de aur drept cadou pentru prima lor aniversare de nunta si a fost instalat la resedinta lor Graceland, din Memphis.

“Este cel mai importat pian al lui Elvis Presley”, a declarat Darren Julien, presedintele casei de vanzari care a evaluat piesa intre 500.000 — 700.000 de dolari. El a precizat ca pianul este vandut de un colectionar care l-a achizitionat de la mostenitorii regelui muzicii pop.

Membrana din piele naturala a tobei folosita de legendara trupa britanica la prima lor aparitie televizata in SUA are pictat de mana logul ‘T’ alungit al grupului Beatles. Ea a fost utilizata in emisiunea de divertisment ‘Ed Sullivan Show’, care a lansat cariera americana a trupei, precum si in alte concerte ale celebrilor Beatles in turneul lor din 1964.

Este cea mai importanta piele de toba a trupei Beatles scoasa vreodata la licitatie si a fost evaluata la cel putin 800.000 de dolari, a precizat Darren Julien.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1