Piata auto din Romania a inregistrat al doilea ritm de crestere din Europa, in luna ianuarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general


Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anuntat vineri ca vanzarile de autoturisme noi in Europa (UE plus tarile EFTA) au inregistrat o scadere de 4,6% in luna ianuarie 2019 comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, acesta fiind a cincea luna consecutiva de scadere a inmatricularilor, pe fondul incetinirii economiilor din zona euro si al ingrijorarilor consumatorilor cu privire la Brexit si schimburile comerciale, transmite Reuters.

In pofida scaderii, un numar de 1,195 milioane autoturisme au fost inmatriculate luna trecuta in Uniunea Europeana si tarile EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia), comparativ cu 1,253 milioane autoturisme inmatriculate in luna ianuarie 2018, relateaza Agerpres.

In randul statelor membre, inmatricularile de autoturisme noi au scazut pe cele cinci mari piete, in frunte cu Spania si Italia, unde s-au inregistrat scaderi de 8% respectiv 7,5%, un delin mai modest fiind inregistrate in Marea Britanie (-1,6%), Germania (-1,4%) si Franta (-1,1%).

In schimb, in Lituania piata auto a inregistrat o crestere de 49%, urmata de piata auto din Romania unde in prima luna a acestui an au fost inmatriculate 13.952 autoturisme, in crestere cu 18,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Toti marii producatori auto au inregistrat o scadere a vanzarilor in luna ianuarie, in frunte cu Fiat Chrysler, in cazul caruia vanzarile au scazut cu 14,9%, urmat de Ford cu o scadere de 6,6% si Volkswagen Group cu o scadere de 6,4%.

Grupul auto francez Renault a inregistrat o scadere a vanzarilor de 0,9%, in conditiile in care inmatricularile de autoturisme marca Renault au scazut cu 8,3%, in timp ce inmatricularile Dacia au crescut cu 12,5% pana la 44.538 unitati in prima luna a acestui an.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *