Piata auto din Romania a inregistrat al doilea ritm de crestere din Europa, in luna iunie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile a anuntat miercuri ca vanzarile de autoturisme noi in Europa (UE plus tarile EFTA) au inregistrat o scadere de 7,9% in luna iunie 2019 comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, din cauza scaderii inmatricularilor de autoturisme Nissan, Volvo si Fiat Chrysler, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Un numar de 1,49 milioane autoturisme au fost inmatriculate luna trecuta in Uniunea Europeana si tarile EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia), comparativ cu 1,62 milioane autoturisme inmatriculate in luna iunie 2018. Inmatricularile de autoturisme noi au scazut in toate cele cinci mari piete, in frunte cu Franta (minus 8,4%) si Spania (minus 8,3%).

In schimb, in Lituania piata auto a inregistrat o crestere de 41,1%, urmata de piata auto din Romania unde in luna iunie a acestui an au fost inmatriculate 14.082 autoturisme, in crestere cu 15% comparativ cu 12.241 autoturisme in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, in primele sase luni ale acestui an, in Uniunea Europeana si tarile EFTA au fost inmatriculate un numar de 8,462 milioane autoturisme, cu 3,1% mai putin decat in perioada similara a anului trecut. Si in acest caz, piata auto din Romania a inregistrat al doilea ritm de crestere din Europa, dupa cea din Lituania, cu 71.620 autoturisme inmatriculate, cu 19,2% mai mult decat in primul semestru al anului trecut.

Toti marii producatori auto au inregistrat o scadere a vanzarilor in luna iunie 2019, in frunte cu Nissan, in cazul caruia vanzarile au scazut cu 25,6%, urmat de Volvo, cu o scadere de 21,9%, si Fiat Chrysler, cu un declin de 13,6%.

Grupul auto francez Renault a inregistrat o scadere a vanzarilor de 3,6% in luna iunie, in conditiile in care inmatricularile de autoturisme marca Renault au scazut cu 6,9%, in timp ce inmatricularile Dacia au crescut cu 4,5% pana la 58.891 unitati in luna iunie. De asemenea, in primele sase luni ale acestui an grupul Renault a inregistrat o scadere a vanzarilor de 0,9%, chiar daca inmatricularile Dacia au crescut 10,5% pana la 282.171 unitati.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole