Piata de Alimente Izvoarele, o vaca mulsa de doi stapani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sambata iluminatiilor a fost o zi aglomerata in piata centrala a orasului, cu foarte multi cumparatori, dar mai ales cu prea multi vanzatori. De la turul de forta din 26 octombrie 2013, continuat cu o tentativa esuata in iulie, anul acesta, in piata nu s-a mai facut aproape nimic. S-au pus doar doua indicatoare strambe si niste cosuri de gunoi. Administratia pornita in forta si-a pierdut elanul, asa cum se taie maioneza facuta cu oua clocite.

In piata Izvoarele, peste 70% dintre cei care vand sunt aceiasi falsi producatori, indivizi care au certificate luate pe bani, produse sau alte forme de coruptie, plus samsarii, adica un soi de pseudo-fermieri care cumpara marfa din Piata Obor, la ora 6 dimineata si o revand ca recolta proprie la ora 8.

Administratia pietelor stie, dar nu face nimic. Nu are sarcini de acest gen, in piata moralitatea administratei fiind contrazisa de permiterea contrabandei cu tigari. Targeturile stabilite sunt clare:  incasarea banilor pe contractele lunare si pe biletele zilnice, plus maturarea profunda a perimetrului pana la raschetarea plombelor de asfalt de anul trecut.

Oferta de flori e imensa, dar preturile acceptabile. Populatia tiganeasca se adapteaza cererii de sezon, astfel incat la mesele cu minoritatea favorizata se vand crizanteme langa castraveti, tuica si fructe. Evident, toate produse proprii cultivate si intretinute pe domeniile Craica, Horea, Luminisului si Pirita. Romulanii bat preturile, astfel ca gasesti un buchet decent cu un leu.

Odata pe ora trece agale prin perimetru, patrula de ordine publica, adica un subofiter de jandarmi palid si anorexic, plus o pustoaica in uniforma de politista, fara chipiu si parul in coada de cal. Vorbesc despre probleme personale, in timp ce tuciuriii care vand tutun ucrainean au macar bunul simt sa se intoarca cu spatele cand trec gaborii. Dupa o jumatate de ora, femeia politista iese cu doua pungi de plastic cu zarzavat, fructe, patru candele diferite si doua buchete de flori, marfa pusa intr-un portbagaj parcat langa cimitirul Horea 1.

In  zona meselor de beton si a celor pe care se vand lumanari, mai exact pe sectorul de la aleea centrala spre gardul dinspre Bastionul Macelarilor, taxele sunt stranse de un individ masiv, de talia lui Guliver si o freza care-i scoate in evidenta circumvolutiunile cerebrale, atatea cate sunt. Intrebam un producator daca a preluat Muresan piata si ne raspunde ca in parte doar, ca s-a inteles cu primarul si unul jupoaie pe nord, celalat pe partea de sud.

Asadar, mai nou sunt doi stapani in Piata Izvoarele si oamenii isi pun intrebarea fireasca: de ce a mai fost nevoie de imbranceala din octombrie trecut sau de acum cateva luni, ca Muresan si ciracii lui sa colecteze tocmai pe partea reabilitata si vopsita din banii Primariei?

Apropo, unde sunt buldozerele Imperatorului Maximus? Aveau alta treaba, taman acum in campanie? Poate la daramat de spatii pentru publicitate electorala, celebrii cilindri de beton folositi ani la rand pentru tot felul de afise disparand peste noapte din oras.

Cetateanul Curios

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. ioan

  stai asa, pai nu e piata a baimarenilor? atunci de ce a investiti acolo? iar plezneala si deturnare de fonduri. Nu se poate domle ca nu e ograda lu tasu. Vreau sa stiu a cui e piata si cine se imbuiba de acolo.

  Reply
 2. Carente

  Mai fratilor, nu mai aveti o fotografie de actualitate a lui Muresan? Pa asta o tot dati de 10 ani incoace! Ce fel de jurnalisti sunteti?

  Reply
  1. cristi

   Victore, e fapt sigur. Si eu am vazut in piata pe galiganul ala strangand bani de la cei de pe mesele din stanga in timp ce in dreapta era ala cu vesta SPAU. Si la TL+ l-am vazut pe Costica Muresan dand careva zi declaratii despre activitatea din Piata Izvoarele. Sau despre ce vorbesti tu ca nu e adevarat?

   Reply
 3. alexandru

  Ce-i asa greu de inteles? Si-a aratat primaru’ putin muschii asa doar ca sa se vada cine-i seful. Dupa care a batut palma cu ala. Ca doar si ala are muschi. Si uite asa s-a ajuns la pacea de la izvoarele(piata izvoarele).

  Reply
 4. Anamaria

  N au batut nici o palma. Sunt in continuare in conflict, adica in procese. Primarul n are ce face atata timp cat exista procese. Doar lucrurile acestea ar fi trebuit ca jurnalistii sa le cunoasca, apoi sa scrie,..

  Reply
  1. ioan

   fetita cu chibrituri, treci la cantar si mai pune un kil de cartofi. Poate ne explici de ce Muresan Costica ia bani de la oamenii care au deja un contract cu SPAU. Si de ce s-a investiti in piata daca nu e a municipiului. Si ce zice Curtea de Conturi despre banii folositi intr-o locatie pe care nu esti proprietar. Sa nu uit, nu-ti ataca colegii jurnalisti cei care te protejeaza refuzand sa comenteze ca esti mica si prostuta.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2