PIAȚA IZVOARELE – Primăria anunță că „radem tot și construim de la zero”

Primăria Baia Mare ne-a anunțat la finele lunii trecute că au mai rămas 3 luni până când demolează Piața Izvoarele, care va fi reconfigurată, reabilitată și modernizată. Asta pentru că „avem nevoie de piețe agroalimentare cum sunt Covent Garden în Londra sau Naschmarkt în Viena”.

„Piața agroalimentară este depășită, nu există aici condițiile decente pe care le merită atât producătorii agricoli, cât și cetățenii. Am dat însă drumul la numărătoarea inversă și, în curând, radem tot și construim de la zero. În acest moment piața este ca nuca în perete: depășită, nepotrivită, necesită o reconfigurare, o integrare în vremurile pe care le trăim. Mai avem aici problema circulației pe care trebuie să o fluidizăm, urmând să venim cu alternative.

Avem obiective turistice majore în zonă și, pe modelele de succes care există în străinătate, cred că noua piață trebuie să aibă și o componentă de alimentație publică, pe lângă cea de piață agroalimentară. Asta ar însemna să integrăm cu adevărat acest obiectiv de interes în zona de centru, să facem piața atractiva pentru băimăreni și turiști deopotrivă. Subiectul este unul amplu, proiectul unul pe cât de banal pentru alte țări, pe atât de spectaculos pentru România. Mai multe, la momentul potrivit, când intrăm cu buldozerul în piață”, anunță Primăria Baia Mare.

Vă reamintim că Piața Izvoarele a fost de-a lungul timpului un subiect care a generat dispute aprinse. Au fost multe conflicte între conducerea Pieței de atunci și administrația locală, iar despre demolarea acestei piețe extrem de apreciate de băimăreni s-a discutat de ani de zile și piața e încă în picioare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu