Piata RCA a crescut cu 4,65%, in primul trimestru din 2019

PNL

Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in primele trei luni ale anului 2019 a atins valoarea de aproximativ 970 de milioane lei, in crestere cu circa 4,65% comparativ cu primul trimestru al anului precedent, potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), informeaza AGERPRES.

Astfel, valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in primele trei luni ale anului 2019 a atins valoarea de aproximativ 970 de milioane lei, restul pana la totalul clasei A10 (1,022 miliarde lei) reprezentand asigurarile transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus si asigurarile RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE in baza dreptului de libera prestare a serviciilor. Comparativ cu primul trimestru al anului precedent, valoarea primelor brute subscrise a urcat cu circa 4,65%.

La 31 martie 2019, cele mai mari ponderi au fost detinute de politele cu o valabilitate de 6 luni (aproximativ 33%), respectiv 12 luni (33%).

Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata a crescut usor, cu aproximativ 3%, in trimestrul I al acestui an, comparativ cu acelasi trimestru din anul precedent, inregistrand valoarea de 609 lei.

Dauna medie RCA platita pentru vatamari corporale in primele trei luni ale anului 2019 s-a diminuat comparativ cu trimestrul I din anul precedent cu 9%, iar cea pentru daune materiale a crescut cu 14%.

In primele trei luni din anul 2019, asiguratorii RCA, autorizati si supravegheati de ASF, au incheiat un numar de 63.464 clauze de decontare directa, primele brute subscrise aferente acestora fiind de 5.980.405 lei.

Conform ASF, la 31 martie 2019, numarul de contracte in vigoare aferente asigurarilor obligatorii de locuinte a crescut cu circa 1%, iar primele brute subscrise, cu aproximativ 2%. In acelasi timp, indemnizatiile brute platite au crescut semnificativ, cu 417%. Subscrierile aferente asigurarilor facultative de locuinte au inregistrat, pe parcursul primului trimestru al anului 2019, o crestere de aproximativ 6%, comparativ cu primul trimestru din anul precedent. Indemnizatiile brute platite au inregistrat o majorare de circa 29%, iar numarul de contracte noi incheiate in perioada de raportare a crescut cu 3%.

Asigurarile de sanatate au cumulat, la finalul trimestrului I al acestui an, prime brute subscrise in valoare de aproximativ 93,1 milioane lei, in crestere cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada a anului 2018: primele brute subscrise aferente asigurarilor generale au fost in suma de 62,5 milioane lei, in crestere cu aproximativ 14% si au reprezentat circa 67% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate; primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata au atins valoarea de 30,6 milioane lei, in crestere circa 33%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1