Piata serviciilor medicale stomatologice din Romania a ajuns la un miliard de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Piata romaneasca a serviciilor medicale stomatologice a ajuns, in prezent, la un miliard de lei, in crestere cu 36% fata de anul 2015, iar profitul inregistrat de companiile care activeaza in domeniu s-a ridicat la 170 de milioane de lei, reiese dintr-un studiu de specialitate, transmis joi AGERPRES.

Conform realizatorilor cercetarii, doar in 2016 au intrat pe piata aproape o mie de firme noi care au deschis clinici si cabinete stomatologice.

Pe de alta parte, cei mai multi romani nu trec pe la medicul dentist cu anii, stau fara dinti, folosesc, in medie, putin peste un tub de pasta de dinti pe an si schimba periuta la doi — trei ani, releva acelasi studiu.

In Romania, piata serviciilor medicale stomatologice este dominata de companiile private care, la ora actuala, detin peste 90% dintre clinicile si cabinetele stomatologice din tara. Cifrele arata ca vorbim despre mai mult de 4.300 de companii care au aproape 10.000 de angajati.

La nivelul Capitalei, se gasesc cele mai multe firme care activeaza in domeniul stomatologic, peste 1.300 unitati, iar in ultimii doi ani au intrat pe piata aproape 300 de companii noi, care au deschis clinici si cabinete.

Potrivit realizatorilor cercetarii, Creditinfo Romania, anul 2016 a inregistrat cresteri de aproximativ 27% in domeniul serviciilor medicale stomatologice din Bucuresti, comparativ cu anul anterior. In acest context, clinicile si cabinetele stomatologice au inregistrat o cifra de afaceri de peste 380 milioane lei si un profit de aproape 70 de milioane de lei.

In tara, cea mai dezvoltata piata stomatologica este in judetul Timis, unde sunt inregistrate peste 180 de companii care au o cifra de afaceri care depaseste 53 milioane de lei, un profit de peste 12 milioane lei si mai mult de 400 de angajati.

Topul judetelor este completat de Cluj (peste 50 milioane de lei cifra de afaceri, circa 9 milioane de lei profit si mai mult de 500 de angajati, la aproximativ 220 de firme), Arges (aproximativ 47 milioane de lei cifra de afaceri, 8,5 milioane de lei profit, peste 450 angajati, la circa 150 de companii) si Brasov (46 milioane de lei cifra de afaceri, 8,3 milioane lei profit, peste 420 de angajati, la aproximativ 170 de companii).

Studiul de specialitate arata, totodata, ca domeniul companiilor stomatologice a inregistrat, in 2016, o crestere de aproximativ 38%, fata de 2015, si aproape s-a dublat comparativ cu anul 2014, cand piata inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 560 de milioane de lei.

Reprezentantii din domeniu sustin faptul ca valoarea costurilor pentru serviciile medicale stomatologice din Romania sunt cu pana la 70% mai mici decat in tarile din Occident, comparand aceleasi tipuri de materiale si servicii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole