Pictorul baimarean Adrian Ghenie, un nou record. Cu cat a vandut un tablou la Londra

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Tanarul artist roman Adrian Ghenie a reprezentat una dintre surprizele licitatiei organizate de casa Sotheby’s luni, la Londra, conform Reuters, care remarca faptul ca lucrarea acestuia “The Fake Rothko” a fost adjudecata pentru aproape 1,43 de milioane de lire sterline (1,778 milioane de euro), o suma de patru ori mai mare decat valoarea estimata de specialisti.

“The Fake Rothko”, o lucrare realizata in ulei pe panza, semnata si datata 2010, era estimata la o suma cuprinsa intre 250.000 – 350.000 de lire sterline (311.676 – 436.346 de euro), conform site-ului Sotheby’s.

De asemenea, suma pentru care a fost adjudecata lucrarea “The Fake Rothko” este de sase ori mai mare decat cel mai ridicat pret platit anterior pentru un tablou al artistului Adrian Ghenie la o licitatie, conform Reuters citata de mediafax.ro.

Nascut in 1977, in Baia Mare, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte si Design din Cluj si s-a tot impartit intre acest oras si Berlin pana in 2013, cand a ales in cele din urma capitala germana.

Artistul roman Adrian Ghenie a avut un parcurs ascendent constant pe piata internationala de arta in ultimii ani, fiind reprezentant al noului val al artei vizuale romanesti. Tabloul sau “Regele” a fost vandut la o licitatie din iunie 2013, de la Londra, cu 212.238 de euro. Totodata tabloul “Dr. Mengele 2” a fost vandut pentru 140.747 de euro la Licitatia de arta contemporana organizata in februarie, la Londra, de Sotheby’s, dupa cum informa la momentul respectiv casa de licitatii Artmark.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Adelina Maries

    Felicitari. In acest caz poti vorbi de stilul Ghenie. Tablourile lui poti sa le recunosti cu usurinta. Are foarte multa expresivitate, e un pictor la moda.
    Dar eu totusi nu pot sa inteleg de ce atat de multa agresivitate si deprimare in arta???… e o intrebare retorica, raspunsul l-am aflat demult

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *