Pintea: Activitatea in mai multe sectii ale Spitalului din Rosiorii de Vede – suspendata temporar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca a fost suspendata activitatea sectiilor Chirurgie, Terapie Intensiva, Bloc operator si a spalatoriei de la Spitalul din Rosiorii de Vede (Teleorman), dupa ce a fost descoperita o bacterie periculoasa la un pacient operat in aceasta unitate medicala, informeaza AGERPRES.

„Stiu ca pacientul care a reclamat ceea ce se intampla in spital are dreptate. Deci, el are o infectie asociata actului medical, se incadreaza clar in definitia de caz. Ea este contactata la 48 de ore dupa internare si 28 de zile inainte de externare. Acolo s-a luat masura suspendarii temporare a activitatii in Chirurgie, in Terapie Intensiva, Bloc operator, spalatorie, este temporara, Directia de Sanatate Publica va verifica daca masurile propuse sunt implementate si rezultatele analizelor corespunzatoare”, a spus Pintea, aflata in vizita la Maternitatea Bucur.

Ea a precizat ca in decursul anului 2018 Spitalul din Rosiori a avut mai multe sectii inchise temporar tocmai pentru probe neconforme, semn ca acolo lucrurile, spune ministrul, nu sunt foarte in regula.

Ministrul a afirmat ca nu este de competenta MS sa sanctioneze comportamentul inadecvat al personalului unitatii medicale, ci tine de apanajul „conducerii spitalului care trebuie sa isi faca ordine in propria ograda”.

„Aceasta infectie nu a fost raportata, iar Directia de Sanatate Publica va sanctiona persoanele vinovate conform ordinului 1.101 din 2016. Nu am inca raportul final primit, dar am comunicarea cu Directia de Sanatate Publica”, a aratat Pintea.

Presa a relatat ca o bacterie foarte periculoasa – piocianic, descoperita pe lenjeria dintr-un salon al Spitalului din Rosiorii de Vede, a fost depistata si in corpul unui pacient operat la aceasta unitate medicala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2