Pintea: Am semnat ordinul de ministru pentru rezidentiat; examenul a intrat in linie dreapta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat ca a semnat ordinul pentru examenul de rezidentiat, cele 4.710 locuri urmand sa fie suplimentate pentru medicii care obtin o medie corespunzatoare intrarii in rezidentiat, relateaza Agerpres.

„Astazi am semnat ordinul de ministru pentru rezidentiat si drept urmare examenul de rezidentiat a intrat in linie dreapta. (…) A aparut o noua prevedere, astfel incat numarul de locuri sa fie egal cu numarul absolventilor. Am aprobat o cifra de scolarizare de 4.710. (…) Avem in Romania 3.401 absolventi de medicina generala, numarul locurilor scoase la rezidentiat pe medicina generala este 3.990. Totalul de 4.710 include si zona de medicina dentara si farmacie. Diferenta este foarte mare intre numarul absolventilor si numarul locurilor la medicina dentara si farmacie. Logica este foarte clara. Numarul posturilor pentru farmacisti in spitale este limitat. Absolventul de farmacie se adreseaza inclusiv zonei private. La fel, medicul dentist. (…) Aceasta cifra – 4.710 – va fi suplimentata daca la examenul de rezidentiat se va obtine o medie corespunzatoare intrarii in rezidentiat”, a afirmat Pintea, vineri, intr-o conferinta de presa.

Examenul de rezidentiat se va desfasura in acest an pe 8 decembrie.

Joi, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Legea permite ca examenul de rezidentiat sa se desfasoare in acest an pe 8 decembrie, stabilind ca, in 2019, cifra de scolarizare este aprobata prin hotarare a Guvernului.

Conform actului normativ, aceasta cifra va fi egala cu numarul absolventilor de medicina cu diploma de licenta. Ministerul Finantelor Publice asigura resursele financiare necesare scolarizarii prin rezidentiat la nivelul cifrelor de scolarizare aprobate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2