Pintea, despre cazul presupusului medic italian: Ministerul Sanatatii nu i-a echivalat diploma; se va face o ancheta

PNL

Ministerul Sanatatii nu i-a echivalat diploma de studii presupusului medic italian care ar fi operat in clinici private din Bucuresti, a precizat, marti, ministrul Sorina Pintea, dupa ce presa a relatat ca un fals medic de chirurgie plastica a lucrat pentru cinci unitati medicale, informeaza AGERPRES.

“Eu am aflat azi de dimineata din presa. Ministerul Sanatatii nu a fost intrebat, dar pot sa va spun ca Ministerul Sanatatii nu a dat echivalare acelei diplome (de studii – n.r.). Fara acea echivalare, nu putea sa obtina de la Colegiul Medicilor avizul de libera practica. Directia de Sanatate Publica a dat un document pentru codul de parafa, vom vedea exact ce s-a intamplat. (…) Nici macar nu am fost intrebati oficial despre acest aspect”, le-a spus jurnalistilor Pintea, prezenta la o conferinta pe tema asigurarilor.

Ministrul a explicat faptul ca sunt necesare mai multe documente pentru a primi drept de libera practica.

“A fost lasat ilegal sa opereze, pentru ca nu poti opera doar cu un cod de parafa. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sanatatii – Centrul de Resurse Umane trimite la universitatile pe care medicul spune ca le-a absolvit documente, trimite la MS cu aceasta echivalare, cu aceasta parafa, Colegiul Medicilor da avizul. Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal, dar si aici ar trebui sa vedem. Colegiul Medicilor nu a dat aviz de libera practica”, subliniat Pintea.

Potrivit ei, ministerul va face o ancheta in acest caz.

“Am inceput o ancheta interna, pentru ca este vorba de un cod eliberat de Directia de Sanatate Publica, cu toate ca Ministerul Sanatatii nu a dat acea echivalare de diploma”, a mai spus Sorina Pintea.

Colegiul Medicilor sustine, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca nu a eliberat niciun document care sa confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul Romaniei.

“Conform verificarii bazei de date intocmita in urma raportarilor colegiilor teritoriale, comunicam faptul ca Politi Matteo si Mathew Mode nu figureaza ca membri ai Colegiului Medicilor din Romania si de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practica temporara pe aceste nume”, se arata in comunicat.

Colegiul s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fara drept a profesiei de medic si a sesizat organele de urmarire penala.

“Una dintre conditiile pe care un medic trebuie sa le indeplineasca pentru a practica medicina pe teritoriul Romaniei este obtinerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practica temporara sau ocazionala a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din Romania”, mentioneaza comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1