Pintea, despre spitalul pentru copiii bolnavi de cancer: Am cerut date pentru Directia economica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca in sedinta cu reprezentantii celor implicati in construirea spitalului pentru copiii bolnavi de cancer a solicitat date pentru Directia economica a ministerului despre investitiile facute din bani publici, informeaza AGERPRES.

„Nu cred ca a fost un scandal. A fost o sedinta de lucru care a durat trei ore, intr-adevar, uneori mai tensionata. Dar pana la urma, scopul este acela de a face bine. Am fost acolo 15 persoane (…) Sunt oameni care pot sa confirme sau nu ceea ce s-a intamplat acolo. Nu stiam nici eu, nici cei de acolo ca e vorba de o suma de 26 de milioane. Niciodata nu s-a pronuntat o cifra in intervalul celor trei ore.

Intalnirea a fost organizata cu scopul de a afla ce se intampla cu anumite chestiuni, de ce nu este montat inca RMN-ul montat din 20 martie 2019 si care inca nu functioneaza, pentru ca ploaia de azi noapte l-a inundat, de exemplu. A costat 3 milioane de lei, prin Banca Mondiala. Noi trebuie sa dam explicatii Bancii Mondiale de ce nu functioneaza RMN-ul”, a afirmat Pintea, vineri, intr-o conferinta de presa.

Referitor la o eventuala cerere de virare a banilor pentru acest spital catre statul roman, Pintea a precizat: „Nu s-a cerut niciodata acest lucru”.

Ministrul a adaugat ca nu are niciun motiv sa faca vreo plangere „daca lucrurile sunt corecte”.

„Nu am niciun motiv sa cred ca nu sunt corecte, dar in momentul in care trebuie sa finantezi o investitie care nu este proprietatea spitalului, am dreptul sa cer niste date. Am cerut niste date care se prelucreaza la Directia economica. Nu au legatura cu plangeri sau cu alte minuni”, a explicat Pintea.

Ea a subliniat ca are incredere in initiativele private si a mentionat ca a donat, prin sotul ei, o suma de bani pentru acest spital privat in anul 2017.

„Ma bucur cand cineva din zona privata face, pentru ca poate face mult mai repede decat statul. (…) Statul roman nu se poate implica in a gestiona bani privati, dar are obligatia sa se implice in gestionarea banilor publici si atunci cand trebuie sa faca o investitie din bani publici, trebuie sa se asigure ca totul este in regula. Cred in aceste initiative private”, a mai spus Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2