Pintea: Este inadmisibil ca pacientii sa fie trimisi sa isi cumpere medicamente doar cu un biletel

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri ca este inadmisibil ca pacientii sa fie trimisi sa isi cumpere medicamente “cu un biletel”, fara o reteta, adaugand ca spitalele trebuie sa asigure toata medicamentatia, informeaza AGERPRES.

“Eu am inteles ca acel pacient a fost trimis sa isi cumpere medicamente doar cu un biletel, fara o reteta. Este inadmisibil acest lucru. Inca de la inceputul mandatului am atras atentia ca spitalele trebuie sa asigure toata medicatia. In cazul in care exista sincope in aprovizionare, pacientul poate sa isi cumpere aceasta medicatie, dar spitalul este obligat sa o deconteze.

Casa de Asigurari de Sanatate s-a autosesizat, ceea ce este corect, pentru ca este vorba de contract intre furnizorul de servicii si casa de asigurari. Eu, personal, nu tolerez acest tip de comportament, biletelele puse in mainile pacientilor”, a spus Pintea, la sediul Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova, intrebata despre cazul pacientului care nu a fost operat decat dupa ce si-a cumparat medicamente.

Potrivit presei locale, un barbat din Targu Carbunesti a sesizat faptul ca a trebuit sa cumpere zilnic medicamente pentru bunicul sau pe perioada cat a fost internat la spitalul din localitate. Tanarul a spus ca, daca nu cumpara medicamente prescrise pe “tot felul de biletele”, bunicul lui nu ar fi putut fi operat sau cel putin asa i s-a spus.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, se afla miercuri intr-o vizita in judetul Prahova alaturi de premierul Viorica Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2