Pintea: Mi s-a reprosat ca sunt multe controale in sistem, ca lumea este stresata, asa vreau sa fie

PNL

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri ca i s-a reprosat ca sunt foarte multe controale in sistem, iar “lumea este stresata”, adaugand ca va continua sa mearga prin spitale fara sa anunte, informeaza AGERPRES.

“La un moment dat mi s-a reprosat, oarecum mai mult sau mai putin voalat, ca sunt foarte multe controale in sistem, ca lumea este stresata, da, asa vreau sa fie. Vom continua sa facem aceste lucruri pentru ca pana la urma este nevoie sa punem pe primul plan si nu doar la nivel declarativ siguranta pacientului. Am inceput mai demult sa vizitez spitalele din tara si voi continua sa fac acest lucru.

La inceput mergeam incognito pentru ca nu eram recunoscuta, acum sunt recunoscuta, deci ma duc fara sa anunt pe nimeni. Sunt lucruri care nu mi-au placut si vorbesc de Targu Jiu aici, am inteles ca medicii de acolo au fost suparati si mi-au spus ca in 15 minute i-am desfiintat. Nu in 15 minute, intr-un minut, pentru ca evidenta era foarte clara. Unii poate se vor supara, unii, cum sunt si cei de la SUUB, nu s-au suparat ca au avut controale si ca vor avea in continuare controale punctuale”, a spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Ea a explicat ca sunt niste reguli care trebuie respectate de cei implicati in sistemul de sanatate.

“Sunt niste reguli pe care trebuie sa le respectam cu toti cei implicati in sistemul de sanatate. Se discuta despre reforma, nu stiu ce sa reformam, pentru ca daca nu aplicam regulile pe care le avem acum nu vom sti ce nu merge si ce avem de facut pe viitor. E timpul sa respectam ceea ce avem, urmand ca apoi sa reformam ceea ce cu adevarat nu merge. Ce reusim sa facem – reusim sa birocratizam, pentru ca atunci cand gasim o neregula undeva nu se aplica ceea ce avem in sistem, mai punem o fila in plus la ceea ce trebuie sa faca fiecare spital. Eu nu sunt de acord cu aceste lucruri, intai respectam regulile si apoi vedem ce avem de reformat”, a punctat ministrul.

Intrebata cati medicii au mai fost gasiti cu parafe ilegale, ea a spus: “Nu pot sa va spun, pentru ca sunt lucruri pentru care deja s-a facut plangere. Pot doar sa va spun ca s-a suspendat activitatea pe total in Bucuresti si in tara a 14 clinici, controlul inca nu s-a terminat, controlul comun Directia de Sanatate Publica, Colegiul Medicilor. Termenul este 30 aprilie si nu am nicio problema sa sustin ceea ce DSP-urile propun, respectiv suspendarea autorizatiei de functionare si amenzile pe care ei le dau. Nu ministrul suspenda autorizatii sau da amenzi, dar voi sustine profesionistii din DSP-uri”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1