Pintea: Nu exista diferente de personal intre spitalele din tara si strainatate; suntem deficitari la echipamente si comportament

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca nu exista diferente legate de calitatea personalului intre spitalele din Romania si cele din strainatate, dar noi suntem deficitari la echipamente si comportament, informeaza AGERPRES.

„Am vazut multe spitale din tara, am avut ocazia sa vad multe spitale din strainatate. Nu exista diferente legate de personal, de calitatea personalului medical. Ba, as indrazni sa spun un lucru interesant: medicii nostri sunt mult mai bine pregatiti, pentru ca neavand aparatura necesara, sa fim seriosi, ei au lucrat ca pe front, anumite perioade, in ultimii ani au inceput sa vina aparatele, sunt obisnuiti sa citeasca pacientii. Sa ii consulte. Lucrurile acestea sunt niste realitati si, stiti, sunt spuse de catre cei care vin din strainatate sau cei care vin si se intereseaza pentru ca vor sa vina acasa”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca in Romania sunt doua capitole deficitare: dotarea cu aparatura medicala si comportamentul cu pacientul.

„Noi suntem deficitari la capitolul echipamente si la capitolul comportament, empatia fata de pacient”, a precizat Pintea.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a fost miercuri in Dambovita, a mers la Spitalul Gaesti, iar la Targoviste s-a intalnit cu cadre medicale din judet si a sustinut o conferinta de presa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2