Pintea: Pachetul de servicii medicale de baza nu va scadea; modificarea poate insemna si diversificare, si crestere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pachetul de servicii medicale de baza se va modifica, dar modificarea poate insemna si diversificare, poate insemna si crestere, a afirmat miercuri ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, informeaza AGERPRES.

„Am spus ca se va modifica pachetul de baza, dar nu am spus ca va scadea, modificarea poate insemna si diversificare, poate insemna si crestere. (…) Pachetul de baza ramane la fel sau poate fi modificat in sensul in care vom introduce servicii diversificate sau creste numarul de servicii decontate. Aceste propuneri de modificari la pachetul de baza le fac comisiile de specialitate ale ministerului, nu ministrul Sanatatii.

Comisia de specialitate Anestezie Terapie Intensiva propune introducerea serviciilor de kinetoterapie in terapie intensiva; asta inseamna sa modificam statul de functii al spitalelor, sa angajam kinetoterapeuti in ATI, astfel incat sa incercam sa tratam si pacientii care stau imobilizati in terapie intensiva, deci, este un serviciu nou. La partea de recuperare, tot propunerile comisiilor de specialitate; un pacient ars are nevoie de o recuperare mai lunga, statul roman deconteaza in acest moment o perioada limitata; vom extinde aceasta perioada, diferentiind recuperarea – recuperare neurologica, ortopedica -, definind foarte clar. Poate cel care are nevoie de recuperare neurologica are nevoie de 20 de zile, cei de recuperare ortopedica, de sapte zile. Deci, in sensul acesta am spus – vom modifica structura pachetului de baza”, a explicat ministrul Sorina Pintea, la Antena 3.

Ea a vorbit si despre pachetul minim de servicii medicale. „Cuprinde in acest moment trei elemente esentiale – urgentele medico-chirurgicale, sarcina si lauzia, bolile cu potential endemic -, trei elemente care nu se vor schimba, pentru ca nu ai ce sa mai scazi”, a spus Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2