Pintea: Pentru cele patru centre de mari arsi s-a ajuns la valoarea de peste 40 de milioane de euro

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi, la Targu Mures, ca desi initial estimarea pentru infiintarea celor patru centre de mari arsi a fost de 17 milioane de euro, s-a ajuns la o valoare de peste 40 de milioane de euro si ca fondurile au fost cuprinse in buget, iar studiile de fezabilitate pentru aceste investitii au fost deja licitate, informeaza AGERPRES.

“Referitor la Centrul de mari arsi, au fost semnate contractele pentru intocmirea studiilor de fezabilitate pentru patru centre de mari arsi, iar Targu Mures este unul dintre ele. Desi in prima faza estimarea a fost de 17 milioane de euro, prin proiectare si prin adaugarea unui compartiment de terapie-intensiva si a 25 de sali de operatii s-a ajuns la valoarea de peste 40 de milioane de euro. Aceasta finantare exista, studiul de fezabilitate este licitat, din acest moment avem cale libera”, a aratat Sorina Pintea.

In privinta construirii celor patru banci de tesuturi, ministrul Sanatatii a precizat ca Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici si ca aceasta constructie “merge inainte”.

“Am declarat anul trecut ca am descoperit acesti bani in bugetul Ministerului Sanatatii, un HG prin care se propunea constructia a patru banci de tesuturi. Din punct de vedere legal, situatia juridica a terenului din Targu Mures nu era rezolvata – vorbim tot de patru banci de piele – in acest moment este. Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta o hotarare de guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, asa ca si aceasta constructie merge inainte”, a afirmat Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *