Pintea: Profesiile de farmacist si medic se completeaza in beneficiul pacientului

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a subliniat, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Farmacistului, ca aceasta profesie este una nobila, la fel ca si a medicului, cele doua completandu-se reciproc in beneficiul pacientului, informeaza AGERPRES.

“25 septembrie este Ziua Mondiala a Farmacistului, un bun prilej pentru a aduce un gand de multumire si respect celor aproape 25.000 de profesionisti care lucreaza in acest domeniu in Romania. Profesia de farmacist este una nobila, la fel ca a medicului, cele doua completandu-se reciproc in beneficiul pacientului. Este gresit sa gandim ca farmacia inseamna vanzare de medicamente.

Farmacia este locul unde pui toate cunostintele in slujba pacientului, pentru ca tratamentul medicamentos prescris acestuia sa functioneze cat mai bine si sa i se amelioreze starea de sanatate. Alaturi de ceilalti profesionisti din sistem, farmacistul este un consilier si un ghid al pacientului in utilizarea medicatiei”, a transmis Pintea.

Ea a spus ca in ultimii doi ani au fost facuti pasi importanti si a fost regandit cadrul legislativ in acest domeniu.

Ministrul Sanatatii ii asigura pe farmacisti de sprijinul sau, de continuarea colaborarii si a dialogului astfel incat pacientii sa poata beneficia de servicii medicale, dar si farmaceutice la nivel european, iar profesionistii din sistem de conditii optime de munca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1