Pintea: Un protocol pentru profilaxia muscaturii de capusa va fi distribuit, de joi, unitatilor medicale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un protocol pentru profilaxia muscaturii de capusa va fi distribuit, de joi, tuturor unitatilor medicale, a anuntat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, pe pagina sa de Facebook, informeaza AGERPRES.

Ea a spus ca le-a cerut medicilor de la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” sa elaboreze acest protocol in urma unei vizite inopinate facute luni la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

„Am reinceput vizitele inopinate in unitatile sanitare, asa cum am spus. Luni seara am fost in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Garda era bine organizata, protocoale si circuitele respectate, dar in discutiile pe care le-am avut cu parintii copiilor prezenti in unitate am constatat ca pentru un fapt banal, o muscatura de capusa, micii pacienti sunt plimbati intre spitale pentru asigurarea tratamentului. Am cerut medicilor de la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” sa elaboreze un protocol pentru profilaxia muscaturii de capusa care sa fie distribuit tuturor spitalelor de urgenta pentru copii. Acest protocol a fost finalizat si va fi distribuit incepand de maine unitatilor sanitare”, a explicat Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2