Pislaru: Romania se afla in primele cinci tari din lume cu deficit de talente

home camp2
home camp2
home camp2

dragos pislaruRomania se afla in primele cinci tari din lume cu deficit de talente, iar posturile de meserias calificat si inginer ridica cele mai mari probleme angajatorilor, a declarat, joi, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, intr-o conferinta de profil, informeaza AGERPRES.

“Perceptia a 626 de angajatori importanti din Romania ne plaseaza la nivel urban in primele cinci tari in deficitul de talente. Mai mult decat atat, fata de 2014, perceptia potrivit careia avem deficit de talent, de forta de munca calificata, este in crestere cu 21%.

Si ceea ce cred ca este foarte important de mentionat este topul meseriilor. Este o analiza facuta pe 2015 si situatia a fost considerata pornind de la acele date. Pe locul intai este postul de meserias calificat. Deci locul intai cerut de angajatorii din Romania este de meseriasi calificati”, a spus Dragos Pislaru.

Pe locul doi se afla meseria de inginer, iar pe locul trei cea de sofer. Topul continua cu posturi de manager, personal IT, reprezentanti vanzari, personal financiar-contabil, manageri de vanzari, personal pentru hoteluri si restaurante, dar si muncitori necalificati.

Ministrul a precizat ca studiul privind deficitul de talente a fost realizat de ManpowerGroup, iar la acesta au participat 626 de angajatori importanti din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *