Plafonul pentru “Prima Casa”, 2,5 miliarde lei in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finatelor, Viorel Stefan, a declarat, luni ca vor fi aprobate normele metodologice de implementare a programului ”Prima casa”, precizand ca plafonul pentru acest program pentru anul 2017 va fi stabilit la nivelul de 2,5 miliarde de lei.

”Propunerea mea vizeaza aprobarea plafonului pentru programul Prima casa pentru anul 2017 la nivel de 2,5 miliarde de le”, a anuntat Viorel Stefan, potrivit News.ro.

Ministrul Finantelor a mai spus ca, urmare a aparitiei Ordonantei Guvernului 97/2016 care modifica legea privind programul ”Prima casa”, face o serie de propuneri privind metodologia de transpunere in derulare a programului.

”Ele vizeaza reducerea birocratiei si directionarea programului in special pentru constructii noi si constructii consolidate”, a precizat ministrul.

Programul Prima Casa, prin care statul garanteaza credite destinate achizitiei sau constructiei de locuinte, a fost introdus in 2009, intr-un context in care piata imobiliara era blocata din cauza crizei financiare.

Garantiile se acorda numai in lei, de catre finantatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat. De la inceputul anului 2016 pana la finalul lunii noiembrie au fost acordate prin acest program 32.747 garantii, in valoare totala de 3,1 miliarde lei, ceea ce inseamna credite de 6,2 miliarde lei.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2