Plan de reforma: Salariu minim in toate tarile membre UE

Comisia Europeana vrea sa fie stabilit un salariu minim pentru angajati si un venit minim garantat pentru someri, in toate tarile membre. O spune chiar seful exectivului comunitar Jean Claude Juncker, care face apel la decenta modului de viata european.

Totul, in conditiile in care exista deja salariu si venit minim garantat in majoritatea statelor comunitare. In prezent, doar sase tari nu le ofera cetatenilor lor astfel de facilitati. Este vorba de tarile nordice – Danemarca, Finlanda si Suedia, dar si de economii cu greutate ale Uniunii – Italia si Austria, la care se adauga Cipru, anunta Digi24.

Presedintele Comisiei Europene sustine ca Bruxellesul vrea sa combata astfel cresterea inegalitatii sociale din cele 28 de state membre. Comisia Europeana pregateste un program de reforma sociala pentru luna martie, prin care spera sa ofere o alternativa la criticile extremei dreapta privind inegalitatile sociale din tarile membre.

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene: Cred ca ar trebui sa existe, oriunde in Europa, in toate statele membre, incepand cu zona euro, un salariu minim. Orice fel de slujba merita un salariu. Nu acelasi salariu minim peste tot, dar principiul unui salariu minim social cred ca este de o importanta cruciala. Exista in Europa un nivel de demnitate pe care trebuie sa il respectam.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1