Planul UE si al liderilor din Balcani pentru criza migratiei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

imigrantiReuniunea Uniunii Europene si a liderilor din Balcani de la Bruxelles a convenit asupra unui plan in 17 puncte pentru a coopera in gestionarea fluxurilor de migranti prin Peninsula Balcanica, a anuntat Comisia Europeana la inceputul zilei de luni, transmite Agerpres.

Agentia Reuters prezinta principalele puncte a ceea ce a fost convenit:

* Cresterea capacitatii de primire cu 30.000 de locuri pana la sfarsitul anului in Grecia. Agentia de refugiati a ONU va oferi
subventii pentru chirie si programe implicand familii gazda pentru cel putin 20.000 de persoane suplimentare.

* Obtinerea de capacitati suplimentare de 50.000 de locuri, pentru a se ajunge la un total de 100.000 de-a lungul rutei din Balcanii de Vest si Grecia.

* Desfasurarea a 400 de ofiteri de politie intr-o saptamana in Slovenia.

* Intensificarea eforturilor pentru trimiterea inapoi a migrantilor care nu au nevoie de protectie internationala si intensificarea cooperarii asupra repatrierii cu Afganistanul, Bangladesh, Irak si Pakistan.

* Intensificarea operatiunii comune pe mare Poseidon in Grecia, in special prezenta agentiei de frontiera a UE Frontex in
Marea Egee, si consolidarea semnificativa a sprijinului Frontex pentru Grecia in inregistrare si activitati de amprentare.

* Abtinerea de a facilita circulatia migrantilor spre granita altei tari. Nu este acceptabil sa fie redirectionati refugiatii spre alta tara.

* Stabilirea de puncte de contact pentru a permite schimburi zilnice de informatii cu privire la circulatia migrantilor.

* Schimb de informatii cu privire la marimea si fluxurile de refugiati. Frontex precum si EASO, Biroul European de Sprijin pentru Azil, vor asigura acest schimb de informatii.

* Contactarea institutiilor financiare, Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si
Dezvoltare pentru a asigura finantare pentru cazarea refugiatilor.

* Intensificarea cooperarii intre politii si in actiuni judiciare impotriva traficantilor de migranti, angajarea Europol si Interpol in operatiuni pe ruta din Balcanii de Vest.

* Intarirea sprijinului pentru agentia de frontiera a blocului Frontex la granita dintre Bulgaria si Turcia. Stabilirea unei noi operatiuni Frontex la frontierele terestre externe dintre Grecia si Macedonia si Grecia si Albania pentru a se concentra asupra controalelor la iesire si inregistrarea refugiatilor care nu au fost inregistrati in Grecia.

* Actiune comuna cu Frontex pentru a detecta trecerea ilegala a frontierei si sprijin de inregistrare si amprentare in Croatia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *