PLĂȚI APIA 2022 – Mai puține cereri ca-n 2021, dar o suprafață agricolă mai mare

Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că în data de 16 mai s-a încheiat Campania de depunere fără penalităţi a Cererilor unice de plată, în perioada 01 martie – 16 mai 2022 fiind depuse la nivel național un număr de 778.552 cereri unice de plată pentru o suprafaţă de 9.902.113 hectare.

APIA subliniază că faţă de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 36.739 cereri, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut cu 9.844 ha: „Confirmăm astfel că, de la an la an, fermierii sunt tot mai conştienţi de importanţa comasării terenurilor pentru a creşte productivitatea şi competitivitatea pe piaţă”.

„Încă o campanie de primire a cererilor unice de plată derulată cu succes. Ca de fiecare dată am fost alături de fermieri pe tot parcusul procesului de depunere, astfel încât aceştia să-şi depună cererile corect şi la timp pentru a putea beneficia de finanţarea cuvenită. Vreau să-i felicit pe colegii din întreaga ţară şi pe fermieri deopotrivă şi să le mulţumesc pentru mobilizarea exemplară şi pentru că au înteles că doar împreună putem contrui o agricultură performantă şi durabilă” a declarat Adrian Pintea, director general APIA.

În Maramureș, potrivit declarațiilor făcute de către directorul APIA Maramureș, Florin Urs, au fost depuse pană la data de 16 mai aproape 32.700 de cereri pentru o suprafață de 147.000 de hectare. Urs spune însă că suprafață agricolă va mai crește cu 1000 de hectare pană în data de 10 iunie. Oricum maramureșenii trebuie să știe că banii se dau doar dacă se lucrează terenurile.

Fermierii maramureșeni trebuie să știe că în conformitate cu prevederile comunitare şi naţionale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 10 iunie 2022 inclusiv, cu aplicarea de penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu