Plic suspect, care ar contine cianura, la Casa Alba

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

casa_albaUn plic despre care se presupune ca ar contine cianura a venit saptamana aceasta la Casa Alba, a relatat marti postul de televiziune CNN, citand un purtator de cuvant al Secret Service, serviciul insarcinat cu securitatea presedintelui american, potrivit AFP citata de Agerpres.

‘Luni, 16 marti 2015, un plic a fost primit de serviciul de supraveghere a corespondentei de la Casa Alba. Prima analiza biologica a fost negativa. Cu toate acestea, la 17 martie 2015, testul chimic a revelat prezenta probabila a cianurii’, a indicat pentru canalul mentionat de televiziune purtatorul de cuvant al Secret Service, Brian Leary.

‘Esantionul a fost transportat la o alta facilitate pentru confirmarea rezultatelor’, a adaugat el.

O ancheta este in curs de desfasurare, a mai spus purtatorul de cuvant al Secret Service, refuzand sa ofere mai multe date despre acest caz.
Persoana care a deschis plicul nu a fost expusa la cianura, a afirmat pentru CNN, sub rezerva anonimatului, un responsabil al fortelor de ordine.

Acest incident intervine dupa o serie de episoade care au afectat reputatia Secret Service, scrie AFP.

Noul director al acestui serviciu de elita, Joseph Clancy, a trebuit sa recunoasca mai devreme, in cadrul audierilor din Congres, ca exista o problema legata de alcool in cadrul Secret Service, dupa ce la 4 martie doi agenti cu experienta Secret Service au lovit cu masina o bariera de securitate de la Casa Alba, dupa o noapte de petrecere cu alcool. Ei nu au fost insa retinuti si nu li s-a efectuat nici testul de alcoolemie.
Casa Alba a fost recent scena mai multor intruziuni, alimentand criticile la adresa Secret Service, intrat in vizorul opiniei publice dupa o serie de scandaluri legate de prostitutie si alcool.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2