Plumb: Guvernul nu sustine introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ministrul-muncii-rovana-plumbMinistrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti ca Guvernul nu sustine proiectul de lege prin care se introduc pensii speciale pentru parlamentari, informeaza Agerpres.

“Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu sustine introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce inseamna parlamentari.

Noi consideram ca este absolut necesar sa existe un sistem unitar de pensii, un sistem care sa nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumita categorie privilegii, astfel incat sa putem sa avem in sistemul de pensii o unitate de masura care sa fie aceeasi si pentru cei care au lucrat in diversele sectoare economice de activitate si care in momentul de fata primesc pensie in conformitate cu legea care este in vigoare”, a spus Plumb la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca Guvernul sustine in continuare proiectul de lege care se refera la pensiile pentru personalul civil navigabil, proiect care a fost adoptat de Parlament, dar a fost retrimis spre examinare de presedintele Traian Basescu.

“In ceea ce priveste personalul civil navigabil, sunt foarte multe hotarari judecatoresti definitive prin care trebuie sa i se returneze aceste drepturi iar odata ce a fost sustinut, din punctul meu de vedere, proiectul va fi sustinut si in continuare”, a afirmat ministrul Muncii.

Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor are pe ordinea de zi a dezbaterilor de marti un proiect de lege in care se propune introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2