PNDL: Ministerul a virat peste 608 milioane lei in contul UAT-urilor, pentru asigurarea platilor catre antreprenori

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, a semnat ieri, 23 ianuarie, documentele pentru plata a peste 608 milioane de lei, reprezentand solicitarile depuse de unitati administrativ-teritoriale, in perioada 22-29 noiembrie 2019, pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrarilor executate pentru 1.032 de obiective de investitii, finantate prin cele doua etape ale Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

“Dupa cum am spus in nenumarate randuri, PNDL continua, nu inchidem santierele si continuam achitarea facturilor pentru lucrarile executate in conformitate cu clauzele contractuale. Insa nu vom plati lucrari de mantuiala si neregulile vor fi transmise organelor de cercetare abilitate. Vreau calitate, nu risipa de bani publici!”, a reiterat ministrul Ion Stefan.

Programul National de Dezvoltare Locala, aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizata, este cel mai important program multianual de finantare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unitatilor administrativ-teritoriale cu toate dotarile tehnico-edilitare, de infrastructura educationala, de sanatate si de mediu, sportiva, social-culturala si turistica, administrativa si de acces la caile de comunicatie, iar valorile alocarilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele inscrise in contractele de finantare multianuale incheiate intre minister si beneficiarii obiectivelor de investitii.

In cadrul celor doua etape ale PNDL, listele obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora sunt publice si pot fi consultate accesand pagina de internet a ministerului, sectiunea Lucrari Publice, Programul national de dezvoltare locala, rubrica Obiectivele de investitii, iar transferurile lunare sunt publicate in sectiunea Plati.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2