PNL Baia Mare solicita executivului interimar al Primariei legalitate si transparenta decizionala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

consiliul-local-baia-mareIn baza Ordinului nr. 209/06.05.2016, emis de Prefectul Judetului Maramures privind suspendarea din functie a actualului primar, secretarul municipiului Baia Mare a convocat pentru luni, 9 mai, sedinta extraordinara a Consiliului Locala, avand ca scop prezentarea ordinului de prefect si adoptarea unei hotarari privind desemnarea unui viceprimar cu atributii de primar interimar.

PNL Baia Mare a decis sustinerea d-lui viceprimar Ludescher Istvan pentru exercitarea atributiilor de primar interimar, avand ca argumente: experienta sa in administratia publica, inclusiv in exercitarea acestor prerogative, si faptul ca este decanul de varsta al consilierilor locali.

Presedintele PNL Baia Mare, avocatul Cristian Niculescu Tagarlas, a mentionat ca, date fiind circumstantele in care se afla Baia Mare, va solicita viceprimarului cu atributii de primar interimar sa-si limiteze deciziile si dispozitiile din perioada exercitarii mandatului la coordonarea activitatilor generale si asigurarea serviciilor publice, incluzand si monitorizarea actiunilor din campania electorala.

Totodata, liderul liberal a luat la cunostinta cu ingrijorare de continutul comunicatului de presa al SC Drusal SA, prin care s-a anuntat reducerea volumului serviciilor publice de salubritate pe raza municipiului ca urmare a unei solicitari venite din partea Primariei Baia Mare.

Decizia este de natura a afecta nivelul si calitatea serviciilor prestate, motiv pentru care solicitam executivului Primariei sa dea publicitatii, in cel mai scurt timp si in totala transparenta, toate datele privind stadiul derularii contractului public de salubrizare incheiat intre Municipiul Baia Mare si SC Drusal SA, situatia platilor efectuate in anii 2015 si 2016, inclusiv restantele care exista la data prezentei solicitari, precum si lista lucrarilor care vor fi executate.

Cerem Primariei si Consiliului Local Baia Mare sa manifeste responsabilitate in activitate, sa respecte legalitatea si transparenta decizionala, astfel incat in perioada imediat urmatoare sa primeze interesul cetatenilor din Baia Mare.
PNL Baia Mare va monitoriza deciziile executivului si modul cum se desfasoara intreaga activitate.

Biroul de presa al PNL Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. NU-SI GASESC LOCUL IN BAIAM

    Ne intrebam :CE PUTEM SA CEREM UNOR NEMERNICI DE CONSILIERI LOCALI ACUM dupa ce si-au umplut buzunarele cu bani, mai ales cei publici,, afaceri ilegale cu spatii, terenuri, case ,, vile, etc etc ca nu te mai poti opri in a insira cate FARA DELEGI AU FACUT ACESTIA toti unul ca celalalt,, NU SUNT EXCEPTII,, SI NE TREZIM ACUM CA acestia sa fie transparenti si sinceri DA DA multi dintre voi AR TREBIU SA TREMURATI TARE DACA Chereches vorbeste despre afacerile voastre cu banul nostru public inca odata si a cata oara <,,

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2