PNL Baia Mare sustine campania „Doneaza sange! Salveaza vieti!” a tinerilor din Rotaract TEAM (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

donare sange (1)In Romania, mai putin de 2% din populatie doneaza sange, procent care ne plaseaza pe penultimul loc din Europa. Dar, la fiecare 3 secunde, un bolnav are nevoie de sange si depinde de o fapta buna pe care o poate face orice om sanatos. Vietile a trei pacienti se pot salva din cantitatea de sange donata o singura data.

Acestea sunt doar cateve dintre motivele care i-au determinat pe membrii PNL Baia Mare sa sustina campania “Doneaza sange, salveaza vieti”, initiata de Rotaract TEAM Baia Mare. Azi dimineata, la deschiderea Centrului de Transfuzie Sanguina Baia Mare, mai multi tineri liberali baimareni au raspuns la apelul Rotaract TEAM cu dorinta de a-i motiva pe altii, dar si de a aduce in atentia publica nevoia tot mai acuta de sange.

donare sange (3)

Presedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Tagarlas, spune ca toti ar trebuie sa recurgem la aceasta modalitate generoasa de ajutorare a semenilor.

„Este prima data cand donez sange. Am fost invitat de catre domnisoara Evelyne Cusner in cadrul unei actiuni mult mai largi, o actiune pe care o sustin si eu, si multi dintre colegii mei. Am luat aceasta decizie pentru ca este important ca fiecare dintre noi sa sustinem un astfel de demers. Doresc sa le multumesc cadrelor medicale de la Centrul de Transfuzie, care lucreaza cu profesionalism”, a declarat avocatul Cristian Niculescu Tagarlas, presedinte interimar al PNL Baia Mare.

Rotaract TEAM Baia Mare a initiat campania “Doneaza sange, salveaza vieti” in urma cu trei ani, cand membrii clubului au constientizat lipsa de sange din spitale si numarul scazut de donatori la nivel national.

„Am initiat acest proiect determinati de statisticile ingrijoratoare. Am aflat ca sub 2% din populatia tarii doneaza sange fiind plasati pe penultimul loc in Europa, dupa Albania. Rotaract Team Baia Mare incearca sa adune cat mai multi oameni care sa doneze. Astazi si-au aratat sprijinul pentru campania noastra cei de la PNL Baia Mare”, a punctat Evelyne Cusner, presedintele clubului.

Campania „Doneaza sange! Salveaza vieti!” se doreste un proiect pe termen lung, care din acest an urmeaza sa fie oragnizat la nivel national.

Andreea FAT

[youtube width=”700″ height=”344″]https://www.youtube.com/watch?v=uJht7k_MVNY[/youtube]

donare sange (2)

donare sange (4)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *