PNL cere premierului sa prezinte in Parlament date despre situatia economiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Partidul National Liberal a cerut, marti, premierului Mihai Tudose sa prezinte pe 4 septembrie in Parlament date exacte despre situatia economiei romanesti, dar si la nivelul fiecarui minister, informeaza AGERPRES.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca PNL doreste ca aceasta informare sa fie publicata in Monitorul Oficial. Turcan a reamintit ca ministerului Finantelor i-au fost transmise deja doua solicitari in vederea organizarii unor dezbateri publice in Parlament, dar ca acestea au fost respinse.

“Nu a existat intr-un guvern o lipsa mai mare de logica elementara si de intelegere a modului in care functioneaza economia romaneasca. Ca urmare, solicitam Guvernului Romaniei sa prezinte Parlamentului date exacte privind executia bugetara pe ministere, deficitul actualizat, inclusiv deficitul fondului de pensii, stadiul investitiilor publice, pe capitole si pe ministere. Consideram ca Guvernul ascunde date esentiale si, de asemenea, consideram ca domnii Dragnea, Tudose, Tariceanu, prin incapacitatea si iresponsabilitatea de care dau dovada, conduc Romania spre o criza, exact ca in anul 2008-2009. Altfel nu se explica aceasta goana furibunda pentru a stoarce mediul privat de ultimele resurse”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a declarat ca actualul Guvern a “scapat haturile”, ca situatia economica este “iesita complet din parametrii normali” si ca sunt ascunse date oficiale privind realitatea economica a Romaniei.

“PNL considera ca Guvernul Tudose ascunde in mod deliberat date despre executia bugetara si despre banii publici in general. Am vazut in ultima vreme foarte multe ineptii, inclusiv din gura premierului Tudose, care vorbea despre randament pentru Pilonul I, in conditiile in care in Pilonul I se redistribuie, iar termenul de randament este asimilat acumularii. De asemenea, am vazut dand exemplu un sistem si un pilon de pensii care este intr-un grav deficit. Mai mult, este destul de greu pentru membrii cabinetului Tudose sa inteleaga: fondurile care administreaza Pilonul II de pensii sunt tocmai fonduri care sustin Pilonul I, astfel incat statul sa poata sa plateasca aceste pensii”, a precizat ea.

Turcan a mai apreciat ca Guvernul indreapta Romania spre “un scenariu asemanator celui de criza”. Ea a adaugat ca situatia actuala este una “paradoxala”, caracterizata in acelasi timp de crestere economica, deficit in crestere, stat care “jupoaie firmele private” si investitii publice “aproape de zero”.

“Undeva lucrurile se fractureaza, undeva lucrurile nu merg. Practic, nicio investitie serioasa nu va ramane dupa Guvernul PSD-ALDE si dupa ce banii vor fi disparut vor aparea domnii Tudose, Dragnea si Tariceanu spunand ca altcineva este vinovat. E o piesa pe care am mai vazut-o. Situatia este grava si tocmai lipsa unor informatii credibile, clare, prezentate Parlamentului alimenteaza suspiciunile ca Romania se indreapta spre o criza economica”, a spus Raluca Turcan.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a apreciat ca toti cei care asista la aceasta situatie fara sa ia masuri sunt la fel de vinovati, fie ca e vorba de oameni politici, institutii sau patronate. Ea a atras atentia asupra legii raspunderii ministeriale, conform careia “constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2-12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului (…) prezentarea cu rea credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei, cu privire la activitatea Guvernului”.

Totodata, refuzul nejustificat de a prezenta Parlamentului informatiile si documentele solicitate, in cadrul activitatii de informare a Legislativului, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2