PNL contesta in instanta Alianta Electorala PSD-UNPR-PC

Reclame home 1

Partidul National Liberal a depus joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) o contestatie prin care solicita anularea deciziei Biroului Electoral Central (BEC) de inregistrare a Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC, precum si respingerea protocolului de constituire a acestei aliante, informeaza Agerpres.

In actiunea depusa in instanta, reprezentantii PNL arata ca protocolul de constituire a aliantei electorale “Alianta Electorala PSD-UNPR-PC” nu reprezinta protocolul unei aliante electorale, ci al unei aliante politice, structura reglementata in mod expres prin prevederile Legii nr. 14/2003, a partidelor politice.

PNL considera alianta PSD-UNPR-PC este o alianta politica si, conform Legii nr. 14/2003 a partidelor politice, trebuie inregistrata la Tribunalul Bucuresti, si nu la Biroul Electoral Central.

De asemenea, PNL sustine ca protocolul de constituire a Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC a fost depus tardiv, dupa expirarea termenului prevazut de lege si astfel nu poate produce efecte juridice.

Reprezentantii PNL detaliaza in contestatie motivele pentru care solicita anularea deciziei BEC din 5 martie prin care a fost admis protocolul de constituire a Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC.

Astfel, art. 7 alin. 1 din Legea 33/2007 prevede: “Partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European”.

PNL sustine ca dispozitiile art. 6.3 — 6.7 din protocol contin prevederi referitoare la situatii ulterioare alegerilor europarlamentare alianta avand, de fapt, un scop mult mai larg decat acela de a participa la alegerile europarlamentare: “i) sustinerea unui anumit candidat la presedintia Parlamentului European; ii) aderarea la un anumit grup politic; iii) colaborarea, consultarea si stabilirea actiunilor comune in cadrul activitatilor comune din Parlamentul European, Parlamentul Romaniei, Guvernului Romaniei si la nivelul autoritatilor administratiei publice locale”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *