PNL ii pregateste lui Zetea lovitura de gratie. Il acuza de abuz in serviciu si cere suspendarea din functie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mircea dolha, cristian niculescu tagarlasPNL Maramures intentioneaza debarcarea lui Gabriel Zetea din functia de presedintele al CJ si izolarea PSD -ului in judet. In acest sens, liberalii sunt pregatiti sa conteste modul in care s-a constituit Consiliul Judetean Maramures, etapa in care doi dintre membrii PNL au fost initial invalidati la propunerea actualului presedinte social-democrat.

Chiar daca alesilor in cauza, Mircea Man si Gheorghe Birlea,  li s-a recunoscut calitatea de consilier, acest fapt a avut loc dupa alegerea presedintelui si celor doi vicepresedinti ai CJ Maramures, lucru care le a ingradit celor doi dreptul prevazut de lege.

Mircea Dolha, presedintele PNL Maramures, afirma ca liderul PSD a comis un abuz, fapt care i-ar putea atrage raspunderea penala.

“Gabriel Zetea a confundat Consiliul Judetean Maramures cu propria sa mosie, cand a spus ca recomanda ca Man si Birlea sa nu fie validati. A oprit brutal dreptul lor de a candida, a fi alesi si a alege. Este un lucru grav , poate avea chiar si o tenta penala”, spune Dolha.

Cel care se va ocupa de formularea plangerilor penale este avocatul Cristian Niculescu Tagarlas, purtatorul de cuvant al PNL Maramures, care solicita totodata reprezentantului Guvernului in teritoriu sa ia masuri sa atace in instanta hotararile adoptate cu ocazia constituirii Consiliului Judetean.

“PNL avea dreptul de a-si desemna candidatii care sa ocupe functia de presedinte si vicepresedinte, dar cei doi au fost  eliminati intr-un mod samavolnic. Invalidarea s-a produs la un indemn, adica la ceea ce a zis domnul Zetea. Astfel, vorbim clar despre un abuz in serviciu . Personal ma voi  ocupa de formularea unor plangeri penale in acest sens.

In alta ordine de idei, am verificat documentatia. Comisia de validare a propus validarea celor doua persoane. Ii cer pe aceasta cale prefectului Sebastian Luput ca luni sa initieze actiunile in instanta si sa atace hotararile prin care s-a constiuit Consiliul Judetean si au fost alesi in functie presedintele si cei doi vicepresedinti”, declara Tagarlas.

Avocatul baimarean spune ca reusita acestui demers juridic va aduce la revenirea lui Zamfir Ciceu in functia de presedinte.

“Odata introdusa actiunea, cele patru hotarari contestate vor fi suspendate. Efectul actiunii in instanta va fi suspendarea de drept a hotararilor respective. Suspendarea de drept neputand fi atacata, trebuie chemat Zamfir Ciceu sa  ocupe functia pana la depunerea juramantului intr-un mod legal, in baza votului consilierilor judeteni”, conchide consilierul local PNL.

Cei doi consilieri invalidati initial au sesizat Institutia Prefectului Maramures, solicitand  sa indreprinda demersurile pentru anularea hotararilor adoptate la sedinta de Consiliu Judetean.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

7 Comments

 1. G.B

  Iar Ciceu? Apoi ce mi-e Tanda ce mi-e Manda.La nerealizari pana acuma sunt la egalitate cu totii,inclusiv cu Man.Atatia ani irositi si judetul asta din punct de vedere economic e total in buda.Zetea,niciun parc industrial pe cele 20 de ha din Lapusel?Va mai mirati ca ne depopulam masiv, cand se duc amaratii de muncitori in satele vecine la munca in fabrici,pentru doar 950 de lei.

  Reply
 2. Attila

  Ridicol. 2 consilieri vor functii intr-un consiliu in care psd detine majoritatea. Da, a fost o sicana invalidarea lor, dar asta se face peste tot, pentru ca asa e legea, proasta. De ce ar trebui facuta validarea unui consilier de catre ceilalti, alesi la fel ca el, mai ales ca inainte alegerile au fost validate de BEJ? Votul asta e doar formal si evident ca e folosit ca mod de sicana. Si in alte consilii locale s-a intamplat la fel. Apoi, instanta dispune si obliga consiliul sa il valideze pe consilierul contestatar.
  Nu poate fi infractiunea de abuz in serviciu cata vreme legea prevede validarea prin vot, iar votul e eminamente politic si nu trebuie justificat.
  Asa ca perdantul Tagarlas scrie degeaba plangeri penale, mai bine si-ar canaliza energia pentru a face ceva in CL. Nu poti obtine in instanta ceea ce nu ai obtinut prin vot.

  Reply
 3. Max

  nu cred că o recomandare sau un îndemn se poate interpreta ca „A oprit brutal dreptul lor de a candida, a fi alesi si a alege” și că „cei doi au fost eliminati intr-un mod samavolnic”. E o exagerare grosolană. Cum faci din așa ceva un caz penal, numai „avocatul” poate spune.

  Să fim serioși, domnilor așa-zis liberali!

  Reply
 4. gigi

  Atata pot,in loc de proiecte serioase ei se plâng ca babele.Bine ca nu striga: Te spun la mama! Pardon sau asta e la cake.

  Reply
 5. doru

  Tagarlas ar trebui sa isi faca prima data lui insusi o plangere penala, pentru ca in 2008 a facut acelasi lucru cu Vasile Vlasin.

  Reply
  1. Attila

   Buna reaminitrea asta. Ca politicienii au memoria scurta.
   Exact ce ziceam si eu mai sus, asa s-a facut de cand lumea in consilii. Ca sa nu se mai intample asta, ar trebui sa nu mai fie necesara “validarea” prin votul celorlalti a unui consilier, ci eventual doar formalitatea de depunere a juramantului, doar alegerile au fost deja validate de biroul electoral.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *